Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová chřestová sváteční polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

7. 1. 2023 14:13

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 947 kJ / 704 kcal
Bílkoviny10,16 g
Tuky46,95 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 149 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,20 g
Sacharidy42,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept vyžaduje delší přípravu, ale odměnou nám bude „nebíčko v papulce“. Dnes budeme pracovat s bílým chřestem. Ideálně ihned po nákupu, i v případě, že chřest máme v plánu použít v jiný den, chřest ihned zpracujeme a připravíme k další úpravě.

Věděli jste, že Československo bylo kdysi chřestovou velmocí a chřest se vyvážel do celého světa? Byl oblíbenou pochoutkou i na císařském dvoře ve Vídni. Během totality jeho sláva upadala a získal neprávem reputaci buržoazní pochoutky. Důkazem slávy českého chřestu je i jeho název. Všechny evropské země vycházejí při jeho označení z řeckého slova asparagos. Chřest je původní staročeské slovo a písemné zmínky o něm pocházejí už z dob Karla IV.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: chřest bíly, brambory, voda, smetana na vaření, víno bílé, máslo, mouka hladká, sůl, ořech muškátový, pažitka

TopRecepty.cz

Krémová chřestová sváteční polévka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkGqq