Granola s džemem
Pečená granola se těší v poslední době velké oblibě. Sladká snídaně skládající se z ovesných vloček, džemu, kokosu a arašídového másla, krásně voní po skořici. Nejlépe chutná v kombinaci s bílým jogurtem a banánem.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 629 kJ / 1 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,74 g |
Tuky | 81,92 g |
Vláknina | 31,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 155,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 190 °C.
Krok 2: Smícháme suché suroviny a nasypeme na plech.
Krok 3: Přidáme džem, arašídové máslo a prsty rozmícháme se směsí, ze které vzniknou hrudky.
Krok 4: Plech vložíme do trouby a pečeme 190 °C asi na 20 minut, průběžně kontrolujeme.
Krok 5: Po vychladnutí přesypeme do nádobky, ve které budeme granolu skladovat.
Zveřejněno 25. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Granola s džemem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP9vP
Moje poznámka
Granola s džemem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP9vP
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 9 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 12 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 1 hodinou
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 1 hodinou
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 3 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 4 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 5 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 6 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 6 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 7 hodinami
Suroviny:
vločky ovesné,
máslo arašídové,
kokos,
skořice,
marmeláda,
sůl
Komentáře (2)