Špekáčky na pivu

janatka Kuchařka:

Doba přípravy: 15minut-45-50minut pečení 5 porcí Ostatní 13 názorů

hotovka
59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

1 kg špekáčků
3 cibule
Nyní v akci
feferonky (kozí nebo beraní rohy,nebo zvonky)
1 kečup (ostrý nebo sladký)
1 pivo 10°C
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky nařízneme podélně ,ale né úlpně rozříznout.

  2. Vložíme jednu feferonku, cibuli (půl kolečka) a naskládáme do pečkáčku. Dávám půl flašky piva a kečup (jestliže máme ve skle ,tak celou nalijeme-mámeli plastovou, tak jen půlku).

  3. To smícháme a vlijeme ne špekáčky. Pečeme na 200°C. Příhoha chléb nebo pečivo.

Poznámka

Podle originálu by tam mělo být černé pivo,ale dělám to jak které mám po ruce.Mámeli pálivé feferonky dáme sladký kečup a naopak.U nás to májí rády i děcka,tak to je kvůli nim takto dělané.Feferonky stejně tedy vyndají,ale má to takový ten šmrnc.Dělám jako rychlovku,máme to rádi i k obědu, na oslavy nebo posezení u pivka se známými.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špekáčky na pivu

  • janatka janatka(autorka receptu)

    lemel:to je fajn ,že se povedly a chutnaly.

    Odpovědět

  • lemeL lemeL

    Tenhle recept je fakt super. Poprvé jsem dělala špekáčky na pivě a tyhle fakt nemají chybu ;-):yes:

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    janatko, co použít vyhledávač na kontrolu, jestli tady recept není a ne se osočit na shineon ;-)
    Já snídám každý den chleba s ..., přece to sem nebudu cpát jako recept. I když, já sem recepty nedávám, musel bych přemluvit manželku :-D

    Odpovědět

  • blecha blecha(neregistrovaná)

    Veška nereg.- opravdu myslím, když se rozpustí,udělají se šťávou ze zeleniny bezva omajdu.

    Odpovědět

  • Veška Veška(neregistrovaná)

    Blecho,ty olomoucké tvarůžky myslíš vážně?:-O

    Odpovědět

  • janatka janatka(autorka receptu)

    shineon:dat to sem příště dej,vždyť já si myslím,že to vůbec nevadí.Já o tom nevěděla ,že to tu je a tak tobě, když to vadí tak promiň,:-//,Prostě jsem to dnes dělala,tak to tu je .

    Odpovědět

  • shineon shineon

    Byla bych sem ten recept dala už dávno, akorát mi to přišlo hloupý, když už tu je 4x:-((

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Katarinka Katarinka

    Toto jedlo pravdu povediac moc nemusím

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dělám je taky, většinou v létě, když je nás víc, ale dávám jiné ingredience. Má to šmrnc a proto dávám boďana:yes:

    Odpovědět

  • blecha blecha(neregistrovaná)

    To tu bylo opravdu potřeba, podobných receptů je tu málo.

    Správně do toho patří ještě olomoucké tvarůžky.Pak je to teprve ono.

    Odpovědět

  • ahoj ahoj(neregistrovaný)

    černé pivo je lepší:yes:

    Odpovědět

  • paajus paajus

    :-OVypada to uzasne, stoji za vyzkouseni... prvni bodik:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo