Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaná vejce v kyselém nálevu

Při přípravě obložených mís, talířů nebo i chlebíčků se snažíme o co největší rozmanitost chutí. Vyzkoušejte někdy přidat i pikantní vejce naložená ve sladkokyselém nálevu s bylinkami a zeleninou. Třeba vás překvapí svou chutí a budete se k nim rádi vracet!

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

10. 8. 2023 11:02

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 839 kJ / 917 kcal
Bílkoviny72,10 g
Tuky60,89 g
Vláknina5,12 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 805 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy19,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem našla na stránkách bzeneckyocet.cz/nakladana-vejce-v-ostrem-nalevu/. Nálev jsem připravila jak děláme na okurky, myslím, že je hodně podobný zdejšímu. Doufám, že to bude inspirací pro někoho, já jsem tomu moc nevěřila, zdálo se mi to dost podivné. Na chlebíčkách je to moc fajn, ta nakyslost vajíček je skvělá. Opravdu nám to moc chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janatka janatka

21. 8. 2023 09:49

houba: To opravdu makačka oloupat křepelčí vajíčka:-8. Už jsme je měli několikrát a vím co to je. Já jsem tento recept vůbec neznala. Je to vynikající a opravdu vydrží dlouho. <3<3 Jinak děkuji za vyzkoušení a postřehy.

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 8. 2023 22:31

:-)<3:yes::yes: zajímavý recept určitě stojí za vyzkoušení :-K

Eja57 Eja57

13. 8. 2023 13:25

houba: loupání křepelcich vajec patří mezi mé oblíbené činnosti;-(
Máš můj obdiv:-K

houba houba

13. 8. 2023 10:59

U nas velmi oblibena, vydrzi dlouho, kdyz se hned nese&erou :-) Synovi jsem udelala k naorzeninam velkou sklenici krepelcích. Byla to doslova oběť :-)
Variant na nalev je po netu spousta. Ja jsem si vybrala podle chute.

janatka janatka

11. 8. 2023 08:18

zdenka.s: Nálev přecedím. Libeček, proč ne, vyzkoušet se má vše. Nedávat toho moc.:-)

zdenka.s zdenka.s

10. 8. 2023 12:49

Janatka : recept se mi moc líbí 👍 pro svoji nenáročnost i na suroviny a protože všechno potřebné mám , vajíčka se už vaří :-)
Jestlipak by bylo vhodné dát libeček ,my ho máme moc rádi takřka všude :-D
Dáváte ten nálev z Novy i s kořením nebo ho přecedíte ?Na fotce vypadá úplně čirý

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: vejce, česnek, paprika čerstvá červená, kopr čerstvý, chilli paprika sušená

TopRecepty.cz

Nakládaná vejce v kyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68WMl