Tvarohová bábovka s medovinou

Jaskona Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 2 názory

55

Suroviny

250 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
250 g měkkého tvarohu
3-4 lžíce medoviny (skořicová, mandlová nebo jakou máte rádi)
1 hrnek oleje
1 ks vanilkového cukru
4 vejce
1 prášek do pečení
kakao podle potřeby
brusinky a mandle plátky
čokoláda na vaření podle chuti
olej a kokos na vymazání a vysypání formy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme tvaroh, cukr, olej, medovinu, vanilkový cukr, žloutky, brusinky, mandle, polohrubou mouku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto.

  2. Vyšleháme z bílků sníh, který postupně přidáváme k těstu a vše ušleháme. Do misky odebereme část těsta, do kterého přidáme kakao podle potřeby.

  3. Do připravené formy dáme jednu vrstvu světlého těsta, na které naskládáme pokrájenou čokoládu tak, aby se potopila do těsta. Pak dáme vrstvu tmavého kakaového těsta a na ní opět vrstvu světlého těsta, do kterého opět dáme kousky čokolády tak, aby se kousky dostaly do těsta.

  4. Dáme do trouby pečeme na 180' asi 45 minut. Bábovku kontrolujeme pomocí špejle.

  5. Když je bábovka upečená, překlopíme formu na talíř a přikryjeme formu mokrou utěrkou. Necháme tak než bábovka z formy vypadne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohová bábovka s medovinou

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo