

Granola
Suroviny
- 250 g ovesných vloček
- 100 g mletých mandlí
- 85 ml vody
- 60 g mandlových lupínků
- 60 g sezamových semínek
- 30 g dýňových semínek
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého sušeného zázvoru
- sušené ovoce
Postup přípravy receptu
Ovesné vločky, mleté mandle, mandlové lupínky i sezamová semínka smícháme v míse. Dýňová semínka nahrubo nasekáme a přisypeme k vločkám.
Do menší misky nalijeme vodu, přidáme olej, med a koření. Pořádně zamícháme, aby se vše spojilo. Tekutou směs nalijeme do suché a nejlépe rukou pořádně promícháme.
Takto připravenou směs urovnáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 190 stupňů.
Po 20 minutách stáhneme na 150 a pečeme dalších 20-30 minut (podle tloušťky směsi) nebo dokud není povrch zlatavý a pevný. Vyndáme a necháme vychladit.
Do vzduchotěsné nádoby nasypeme sušené ovoce a zasypeme na menší kousky nadrobenou granolou. Vše promícháme.
Poznámka
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Granola
-
Bodík
musím to vyzkoušet
-
Stravila jsem hodne casu mezi musli, granolou apod. a vzdycky se mi tam neco nelibilo..predevsim hromada cukru
Tak jsem si udelala svoji vlastni
V lete muze byt super i s cerstvym ovocem...a kdyz me honi mlsna, mam kam sahnout
-
Už mám uloženo, +2
-
Vše co já ráda, občas by mi taková svačinka či snídaně bodla