Honzíkovy karbanátky
Jedním z pokrmů, který hravě zvládne i kuchařský začátečník, jsou jistě karbanátky z mletého masa. K masu přidejte sýr, dochuťte česnekem, kořením a pažitkou, obalte v klasickém trojobalu a šup usmažit na pánvi. Snadné a chutné.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 704 kJ / 885 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,31 g |
| Tuky | 38,99 g |
| Vláknina | 2,45 g |
| Cholesterol | 853 mg |
| Sodík | 676 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 7,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a pořádně promícháme tak, aby nikde nebyly vetší kousky sýra.
Krok 2: Z masa uválíme v dlaních menší kouli, kterou pak zmáčkneme na oválnou placku. Dlaně je dobré navlhčit, maso se pak na ně nebude lepit.
Krok 3: Masové placky obalíme v trojobalu, nejdříve v mouce, vajíčku a pak ve strouhance a dáme stranou.
Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej a následně na něm osmažíme karbanátky dozlatova.
Krok 5: Hotové karbanátky podáváme nejlépe se smetanovou bramborovou kaší a tatarskou omáčkou. Můžeme ale podávat i s bramborami nebo smaženými hranolky.
Zveřejněno 8. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzíkovy karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wG2q
Moje poznámka
Honzíkovy karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wG2q
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
maso mleté mix,
sýr tavený,
vejce,
česnek,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mléko,
strouhanka,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (2)