Haše z vepře
Haše je klasické jídlo, ve kterém lze zpracovat i levnější kousky vepřového, případně můžeme přidat i maso, které zbylo například z vývaru. Podáváme ji s bramborami nebo kouskem chleba.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 314 kJ / 1 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,68 g |
Tuky | 33,02 g |
Vláknina | 26,57 g |
Cholesterol | 174 mg |
Sodík | 2,74 g |
Sůl | 6,52 g |
Sacharidy | 75,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnuté hlavy a ocásek se zeleninou a kořením dáme vařit na 3 hodiny.
Krok 2: Po uvaření rozpadajících se kostí obereme maso, vývar scedíme.
Krok 3: Oloupanou a nakrájenou cibulku osmahneme na sádle s kmínem, přidáme hladkou mouku a promícháme.
Krok 4: Maso s trochou vývaru rozmixujeme i s rohlíkem.
Krok 5: Vše společně provaříme na připravené cibulce s nasekaným česnekem, majoránkou, pepřem a osolíme.
Krok 6: Haši jíme s chlebem, bramborem, kaší, nebo i samotnou.
Zveřejněno 23. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Haše z vepře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY7Yg
Moje poznámka
Haše z vepře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY7Yg
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rizoto
MarketaAn před 5 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
hlava vepřová,
mrkev,
cibule,
celer,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl mořská,
voda,
maso,
cibule,
mouka hladká,
rohlík,
vývar masový,
kmín drcený,
pepř mletý,
česnek,
majoránka,
sádlo
Komentáře (1)