
Domácí sušená rajčata TOP
Recept ještě nebyl hodnocenUschovejte do skleniček skutečné léto. Ať už cherry nebo keříková, zralá rajčata budou mít díky sušení ještě intenzivnější chuť. Tuhle dobrotu mlsejte jen tak nebo ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40,00 g |
Sůl | 100,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Uschovejte do skleniček skutečné léto. Ať už cherry nebo keříková, zralá rajčata budou mít díky sušení ještě intenzivnější chuť. Tuhle dobrotu mlsejte jen tak nebo ji…
Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude…
Rajčata nakrájíme na plátky max. 5 mm, cherry rajčátka na půlky, vložíme do cedníku a necháme odkapat přebytečnou tekutinu. Osušíme na papírové utěrce a naskládáme na…
Pikantní hořčici z cukety si podle tohoto receptu zvládne doma připravit každý. Chutě můžeme vyvážit přesně tak, jak to máme rádi, a stejně tak při mixování hotové…
Zeleninu nakrájíme na větší kusy.Ve vodě rozpustíme mořskou sůl, přidáme feferonku a do tohoto roztoku naložíme veškerou zeleninu na 24 hodin.Poté scedíme a asi třetinu…
Kvašená korejská zelenina kimči je skvělá tím, že uchovává vitaminy po dlouhou dobu a bakterie mléčného kvašení pomáhají nejen našemu zažívání. v naší zemi je…
Rajčata rozkrojíme napůl a vyskládáme je na pekáč. Posypeme solí, cukrem, bazalkou a oreganem a polijeme asi čtyřmi lžícemi olivového oleje.Troubu rozehřejeme na 200°C,…
Léto je čas slunění, dovolených a oblíbeného grilování. Zkoušeli jste už někdy grilovanou makrelu? Pojďme si ji připravit. Stačí jen několik surovin, nasolenou a…
Do většího hrnce si dáme vařit vodu, do které vložíme citron, řapíkatý celer, 2 šalotky, mrkev, 2 stroužky česneku, bobkové listy a sůl. Chapadla z kalamárů dobře…
Maso nakrájíme na malinké kostičky o hraně cca 1cm. Pomalý hrnec předvolíme na stupeň low a vložíme maso, které osolíme a promícháme. Necháme ho zbělat a poté přilijeme…
Cukety omyjeme a na speciálním spirálovačí je nastrouháme na " špagety "- Ořechy opražíme nasucho a necháme vystydnout. "Špagety" rozdělíme na talíře, ocbutíme solí…
Do nádoby se širším a silnějším dnem nasypeme cukr a pomalu pálíme do barvy karamelu. Od kastrolu neodcházíme, naopak neustále mícháme. Chce to trpělivost, karamel…
Nad žhavými uhlíky grilovaný hovězí burger je neuvěřitelně šťavnatý a lahodný. Zakryjeme ho plátkem sýra a vložíme do rozpečené hamburgerové žemle spolu s opečeným…
Maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na větší kousky.Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmačkáme plochou stranou nože a posléze nasekáme…
Voňavé šťouchané brambory jsou velmi oblíbenou přílohou a dají se připravit na mnoho způsobů. Stačí třeba k pošťouchaným bramborám přidat trochu másla a jarní cibulky a…
Maso pokrájíme na kostky o něco větší než sádlo. Do dvou litinových nebo nerezových hrnců o objemu cca 9 litrů rozdělíme kostky sádla a pomalu je rozpouštíme. Když sádlo…
Do misky si dáme vlažnou vodu, kvasnice a rozmícháme, přimícháváme po částech mouku. Takto nachystané těsto necháme pod utěrkou hodinu na teplém místě kynout. Vykynuté…
Dopřát si ke snídani čerstvé voňavé pečivo, aniž byste museli běžet do pekárny? S naším receptem to hravě zvládnete. Upečte si domácí pletýnky, které nemusí kynout,…
Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…
Při přípravě sušené šunky je třeba počítat s delším časem potřebným na odležení v lednici a poté usušení. Tenoučké plátky libového masa vonícího česnekem a bylinkami…
Uvařenou řepu nakrájíme na kostičky, rozprostřeme na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby. Pečeme při 190°C cca 20 minut.Jakmile je…
Vepřové mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu. Nakrájíme si na…
1/Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat. 2/Mezitím si připravíme omáčku. Na másle…
Přidáno 18. 8. 2022 11:16
Přidáno 18. 8. 2022 07:49
Přidáno 17. 8. 2022 18:27
Přidáno 17. 8. 2022 14:54
Přidáno 17. 8. 2022 13:52
Přidáno 16. 8. 2022 19:04