Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlava vepřová - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 226 kJ / 293 kcal
Bílkoviny17,00 g
– z toho živočišné bílkoviny17,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky25,00 g
– nasycené7,00 g
– nenasycené18,00 g
–– mononenasycené13,00 g
–– polynenasycené5,00 g
––– omega 30,01 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Domácí prejt

Domácí prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…

Vaclav Fronek

200 min

Guláš SPECIÁL

Guláš SPECIÁL

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…

Jenda1

120 min

Jitrnice

Jitrnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jitrnice je populární i tradiční jídlo, které přináší domácí zabijačky i průmyslové masny. Můžete si jej připravit doma přesně takové, jaké milujete vy i vaše rodina. Už…

pavelk

75 min

Vepřová tlačenka Videorecept

Vepřová tlačenka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vepřová tlačenka je tradičním zabijačkovým pokrmem. Pokud ji máte rádi a troufnete si na přípravu, můžete ji připravit i doma. Výhodou je, že tlačenku uděláte přesně…

JanaDorazinova

220 min

Tlačenka ve sklenici

Tlačenka ve sklenici

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tlačenka s octem a cibulí je skvělá čerstvá. Avšak my ji můžeme připravit i do zásoby a zavařit ve sklenicích. Na kousky nakrájené maso a pomleté kůže smícháme s kořením…

Domácí jednoduchý sulc

Domácí jednoduchý sulc

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Sulc je jedna z typických zabijačkových pochoutek. Zužitkujeme na něj různé části masa a kůže, které s kořením uvaříme. Po uvaření maso nadrobno nakrájíme a zalijeme…

Haše z vepře

Haše z vepře

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Haše je klasické jídlo, ve kterém lze zpracovat i levnější kousky vepřového, případně můžeme přidat i maso, které zbylo například z vývaru. Podáváme ji s bramborami nebo…

Fakira

208 min

Vepřová huspenina

Vepřová huspenina

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Hlavu a nožičky důkladně očistíme / odrhneme kartáčkem, případně opálíme /,omyjeme a i s ramínkem dáme vařit s cibulí a zeleninou do osolené vody. Měkké maso a hlavu…

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Domácí tlačenka je bezkonkurenční. Co do ní dáte, to v ní také najdete a nic vás nepřekvapí. Na výrobu použijeme vepřovou hlavu, kolínka, nohy. Na lepší druh dáme…

krkovicka.x

270 min

Játrová paštika / sýr

Játrová paštika / sýr

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Uvařené maso z vepřových hlav, nebo laloků, a syrová játra semeleme na jemné šajbě 2x, přidáme všechno koření (koření dáváme raději méně, než je v receptu, vždy můžeme…

Kadlíkova vepřojátrová paštika

Kadlíkova vepřojátrová paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…

Kadlik

240 min

Zapečený jaternicový prejt

Zapečený jaternicový prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Očištěnou hlavu, bůček a plíčky uvaříme spolu s cibulí v osolené vodě. Vyndáme z vývaru, obereme maso z hlavy. Do procezeného vývaru namočíme nakrájenou veku.Syrová…

Panelákový prejt

Panelákový prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do velkého hrnce se studenou vodou dáme vařit hlavu, lalok, nožky společně s novým koření, bobkovým listem a solí. Obsah hrnce vaříme pomalu do úplného změknutí, tedy…

Colombo65

180 min

Terlouka (černá polévka)

Terlouka (černá polévka)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vepřovou hlavu uvaříme ve vodě se solí a pepřem, maso obereme (část na talíř s chlebem, zbytek přijde pokrájet do polévky).Zvlášť ve vodě uvaříme kroupy, pak je…

Gurmánský talíř

Gurmánský talíř

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Hlavu necháme půl hodiny ve studené vodě odmočit, ostrým nožem očistíme, uzená žebírka opláchneme v teplé vodě. Hlavu osolíme, okořeníme, vložíme spolu s uzenými…

Sulcotlačenka

Sulcotlačenka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso na povrchu očistíme. Uvaříme doměkka koleno a půlku vepřové hlavy v mírně osolené vodě s cibulí a česnekem spolu s 1-2 bobkovými listy, celým pepřem (5 -10 kuliček)…

ejajama

240 min

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více