Domácí prejt
Recept ještě nebyl hodnocenDříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 226 kJ / 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 25,00 g |
– nasycené | 7,00 g |
– nenasycené | 18,00 g |
–– mononenasycené | 13,00 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…
Vepřová tlačenka je tradičním zabijačkovým pokrmem. Pokud ji máte rádi a troufnete si na přípravu, můžete ji připravit i doma. Výhodou je, že tlačenku uděláte přesně…
Tlačenka s octem a cibulí je skvělá čerstvá. Avšak my ji můžeme připravit i do zásoby a zavařit ve sklenicích. Na kousky nakrájené maso a pomleté kůže smícháme s kořením…
Tradiční zabijačkovou pochoutkou je bezesporu tlačenka. V každém obchodě narazíte na několik druhů, ale nejlepší je ta domácí. Příprava naštěstí není složitá, zvládne se…
Sulc je jedna z typických zabijačkových pochoutek. Zužitkujeme na něj různé části masa a kůže, které s kořením uvaříme. Po uvaření maso nadrobno nakrájíme a zalijeme…
Domácí sulc je diametrálně odlišná věc od kupovaného produktu. Do domácího, ochuceného podle své chuti dáte jen to, co opravdu chcete jíst. Až si naložíte porci hotového…
Hlavu a nožičky důkladně očistíme / odrhneme kartáčkem, případně opálíme /,omyjeme a i s ramínkem dáme vařit s cibulí a zeleninou do osolené vody. Měkké maso a hlavu…
Haše je klasické jídlo, ve kterém lze zpracovat i levnější kousky vepřového, případně můžeme přidat i maso, které zbylo například z vývaru. Podáváme ji s bramborami nebo…
Všechny suroviny na dip vložíme do úzké hlubší misky, rozmixujeme ponorným mixérem a dáme na půl hodiny vychladit.Poté podle potřeby dochutíme a podáváme k masu.
Do velkého hrnce se studenou vodou dáme vařit hlavu, lalok, nožky společně s novým koření, bobkovým listem a solí. Obsah hrnce vaříme pomalu do úplného změknutí, tedy…
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…
Domácí tlačenka je bezkonkurenční. Co do ní dáte, to v ní také najdete a nic vás nepřekvapí. Na výrobu použijeme vepřovou hlavu, kolínka, nohy. Na lepší druh dáme…
Uvařené maso z vepřových hlav, nebo laloků, a syrová játra semeleme na jemné šajbě 2x, přidáme všechno koření (koření dáváme raději méně, než je v receptu, vždy můžeme…
Do velkého hrnce vložím ½ vepřové hlavy, koleno, srdce, slezinu, játra, jazyk a kůže, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, mrkev, petržel, jarní cibulku a celer, kmín, nové…
Očištěnou hlavu, bůček a plíčky uvaříme spolu s cibulí v osolené vodě. Vyndáme z vývaru, obereme maso z hlavy. Do procezeného vývaru namočíme nakrájenou veku.Syrová…
Přepadl takhle ve středu odpoledne, cestou z práce, Kadlíka jeho chuťomasohlad. A tak jsem se stavil v řeznictví, pátrajíce, čím ho zahnat. Jak mi padl zrak na vystavené…
Vepřovou hlavu uvaříme ve vodě se solí a pepřem, maso obereme (část na talíř s chlebem, zbytek přijde pokrájet do polévky).Zvlášť ve vodě uvaříme kroupy, pak je…
Hlavu necháme půl hodiny ve studené vodě odmočit, ostrým nožem očistíme, uzená žebírka opláchneme v teplé vodě. Hlavu osolíme, okořeníme, vložíme spolu s uzenými…
Maso spolu s bujónem vložíme do studené vody a táhneme cca 3 hodiny. Vývar dochutíme Vegetou.Uvařené maso obereme od kostí, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky…
Maso na povrchu očistíme. Uvaříme doměkka koleno a půlku vepřové hlavy v mírně osolené vodě s cibulí a česnekem spolu s 1-2 bobkovými listy, celým pepřem (5 -10 kuliček)…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami