
Domácí kečup
Recept ještě nebyl hodnocenNejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký…
Lahůdka, která má uplatnění zejména v klasické studené kuchyni, to je sterilovaná kapie. Sama o sobě má jemnou delikátní chuť a příprava je snadná a rychlá. K nálevu se…
Okurky pečlivě omyjeme a propícháme vidličkou.Na dno 5 l láhve dáme omyté listy cca 4-5 kusů.Přihodíme několik kuliček pepře, nového koření a hořčičného semínka.Potom…
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Omyté maso opečeme na trošce oleje z obou stran, aby se zatáhlo. Zalijeme vodou, jen aby bylo maso ponořené. Přidáme očištěnou zeleninu, koření a vaříme do změknutí masa…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Rajčata nakrájíme na měsíčky a odkrojíme "bubáky". Přidáme nakrájenou cibuli a jablko. Zalijeme asi 2 dcl vody, přidáme koření, osladíme a dáme vařit. Pod pokličkou…
Báječný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje pošmourná rána po veselé noci. Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Receptů existuje…
Utopenci jsou českým fenomén, který zná každý. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typický pijácký zákusek, který se z hospod přesunul do domácí kuchyně. Receptů na…
Na dno sklenice dáme trošku cibule, česneku, hořč. semínka.(+popř. pepř, nové koření) Sklenice naplníme feferonkami, zalijeme schladlým lákem, dáme lžičku oleje,…
Plíčky na smetaně, alias pajšl, jsou přesně ten typ jídla, které cílí na co nejefektivnější zpracování všech jedlých částí zvířete. Výhodou je fakt, že vnitřnosti jsou…
Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě. Nevím přesně, jak dlouho jsem je vařila, ale od doby, kdy začala voda bublinkovat, tak do doby, kdy "změní"…
Troubu zahřejeme na 130°C. Na plech na pečící papír rozložíme přepůlená rajčata řezem nahoru. Osolíme, opepříme, posypeme kořením a zakapeme olejem. Pečeme 3-4…
Oblíbená konzevace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu, a po několka dnech si již…
Když si rodina žádá omáčku a vy nemáte dost času na přípravu hovězího či vepřového masa, zkuste uvařit expresní svíčkovou. Smetanová omáčka s kuřecím masem a kořenovou…
Cibuli nakrájím na drobno a na sádle osmažím do tmava (nespálit !!). Na cibuli vložím na kostky nakrájené srnčí maso a prudce orestuji. Po chvíli maso osolím, opepřím a…
Kuličky a šišky z mletého masa jsou velmi oblíbené po celém světě, každá země má svoji tradiční úpravu. Tento recept je na dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou. Výborné…
Dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody, která má svůj tajný recept. Základ chuti spočívá…
Jídlo pro pořádné chlapy, to je dokřupava vypečené vepřové koleno. Příprava zabere trochu více času, ale stojí za to. Medová marináda dodá masu nádhernou barvu a…
Svíčkovou s knedlíkem - jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně - nemusíme připravovat pokaždé jen z hovězího masa. Můžeme zkusit obměnu s…
Všechny ingredience vařit doměkka, pak přepasírovat (rozmixovat) a vařit do požadované hustoty. Horké nalít do sklenic. Nesterilujeme.
Omyté okurky rovnáme do sklenic, prokládáme cibuli, mrkev, kopr.Vše na nálev svaříme. Nalijeme lák, zavíčkujeme a zavařujeme 15 min.
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 15. 8. 2022 13:59
Přidáno 15. 8. 2022 08:31
Přidáno 15. 8. 2022 08:21
Přidáno 14. 8. 2022 17:30