
Zavařené maso
Recept ještě nebyl hodnocenNejčastěji se zavařuje ovoce, zeleninu nebo houby. Zkoušeli jste ale konzervovat maso ve vlastní šťávě? Rychlá večeře nebo jídlo na cesty bude vždy po ruce. Zavařené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 472 kJ / 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,20 g |
– nasycené | 0,77 g |
– nenasycené | 1,62 g |
–– mononenasycené | 1,36 g |
–– polynenasycené | 0,26 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nejčastěji se zavařuje ovoce, zeleninu nebo houby. Zkoušeli jste ale konzervovat maso ve vlastní šťávě? Rychlá večeře nebo jídlo na cesty bude vždy po ruce. Zavařené…
Řízek nemusí být jen klasický plátek masa obalený v trojobalu. Vyzkoušejte řízky po cikánsku - maso nakrájené na nudličky, cibule, pikantní těstíčko. Během chvilky…
Hovězí maso (já jsem použil hovězí pupek, málo prorostlý) nakrájet na kostky větší než na guláš, uvádí se 5 x 5 cm (někdo 7 x 7 cm, měřit pravítkem však není nutno)…
Kapii zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Cuketu oloupeme, podélně překrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli a česnek na kolečka.Maso osolíme, opepříme, posypeme …
Cibuli nakrájíme, jemně podusíme, přidáme libovolné maso (já používám nejčastěji vepřové kotlety nebo kuřecí prsa) samozřejmě nasolené. Orestujeme z obou stran.Zalijeme…
Na oleji osmažíme cibuli do sklovita, poté přidáme na plátky nakrájené a mírně naklepané (osolené, opepřené, potřené hořčicí) maso. Opečeme ho a zalijeme vývarem, pak…
Osmahneme 1-2 pokrájené cibule.Na cibuli vložíme na proužky nakrájenou kapustu.Osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka."Nepovinně" zahustíme (podle toho, kolik…
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…
Do vývaru dáme olej, česnek, pepř a sůl podle slanosti. Plátky masa lehce naklepeme a naložíme na cca 3 hodiny do vývaru. Poté maso vytáhneme a osušíme, vývar ponecháme…
Maso nakrájíme na malé kostičky, ty dáme do mísy, dále na hrubo nastrouháme cuketu a brambory přidáme vše k masu.Dále přidáme prolisovaný česnek, vejce, mouku, majoránku…
Hovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.V pekáčku na lžíci…
Z převařené a vychladlé vody jsem odebral asi 2 dl, ve které jsem povařil asi 10 minut koření a vývar nechal vychladnout.Bůček jsem opracoval do vzhledných šrůtků, plec…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji v hrnci na sádle/oleji do zlatohněda. Čím více bude cibule hnědá, tím více bude guláš tmavší. Ale musí se dát pozor,…
Bůček vykostím, zbavím kůže a nakrájím na kostky cca 1x1 cm. Kýtu ořežu z blan, tuku a rovněž nakrájím na kostky. Obě masa prosolím řeznickou soli (pragandou)*, kterou…
Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, polijeme mlékem a necháme ho vsáknout. Přidáme maso, vajíčko, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku, nadrobno nakrájenou cibuli…
Pokrm budeme připravovat nejlépe v hlubším litinovém kastrolku. Vše si nejdříve nakrájíme. Na oleji osmažíme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na větší…
Chlupaté knedlíky patří mezi rodinné stříbro staré české kuchyně. K pečenému vepřovému masu se zelím jsou možná oblíbenější, než knedlíky houskové či bramborové. Pokud…
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…
Odstraníme klíčky z brambor, omyjeme brambory a dáme vařit s velkou hrstí kmínu, aby se odstranilo to nezdravé. Po uvaření necháme zchladnout. Pak brambory oloupeme.Pór…
Nejprve si připravíme masový vývar. Ten slijeme, maso obereme od kosti a vrátíme zpět do čistého vývaru. Přidáme majoránku, papriku, bobkový list a na kousky nakrájené…
Rohlík natrháme na kousky, zalijeme pár lžícemi vývaru a necháme nasáknout. Maso, cibuli, česnek a připravený nasáklý rohlík umeleme.Do směsi dáme rozšlehané vejce, sýr,…
V kastrolu nebo hlubší pánvi na tuku osmažíme slaninu a pak k ní přidáme drobně pokrájenou cibuli. Společně restujeme a na tento základ přidáme na hrubé nudličky…
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy. Na maso si dáme koření - sůl, pepř, grilovací koření, 3 lžíce oleje a promícháme. Nudličky obalíme v hladké mouce.Na oleji…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno 6. 8. 2022 19:35
Přidáno 6. 8. 2022 14:19
Přidáno 6. 8. 2022 10:04
Přidáno 6. 8. 2022 08:30
Přidáno 5. 8. 2022 16:42