Soufflé buchta
Nadýchaná jako obláček a plná kakaové chuti, taková je tato soufflé buchta. Nejen sníh z vaječných bílků, ale také způsob a doba pečení, zajistí její nadýchanost. Při servírování ji nemusíte nijak zvlášť zdobit, stačí snad jen poprášit lehce cukrem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 715 kJ / 2 800 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,75 g |
| Tuky | 175,88 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 2,40 g |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 2,68 g |
| Sacharidy | 211,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh.
Krok 2: V rendlíku spolu prohřejeme máslo a mléko.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s vanilkovou pastou a pomalu k nim přiléváme máslo s mlékem.
Krok 4: Mouku, kakao a sůl smícháme a prosejeme do žloutkové směsi. Následně opatrně a zlehka vmícháme sníh. Promícháme.
Krok 5: Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a formu vložíme na plech s vyššími okraji. Na plech pak vlijeme asi 2 cm vody o teplotě 80 °C.
Krok 6: Dáme péct do trouby na 160 °C na 20 minut. Po této době necháme asi 1 minutu troubu větrat, stáhneme teplotu na 110 °C a ještě dalších 60 minut dopékáme.
Krok 7: Po upečení necháme buchtu 30 minut vychladnout v pootevřené troubě.
Zveřejněno 4. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Soufflé buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wOr
Moje poznámka
Soufflé buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wOr
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 2 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 2 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 13 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 1 hodinou
Celozrnné housky
Manik před 1 hodinou
Margot koláč s jablky
jestedka před 3 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 3 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 3 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 3 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 14 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 15 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 15 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko plnotučné,
máslo,
mouka hladká,
kakao,
pasta vanilková,
cukr krupice,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.