Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný hermelín I

Hodnocení receptu je 4,9 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alus.s

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Klasika, se kterou zazáříte na každém večírku i narozeninách. K chuti přijde po celý rok, například jako chuťovka k pivu i sklence vína. Zároveň se skvěle hodí jako jedlý dárek, kterým nikdy neurazíte.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 309 kJ /
1 269 kcal
Bílkoviny94,31 g
Tuky93,50 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 333 mg
Sodík 4,54 g
Sůl12,00 g
Sacharidy11,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek rozdrtíme naplocho položeným nožem. Krok 2: Hermelíny podélně rozkrojíme. Jednu polovinu posypeme provensálským kořením. Krok 3: Druhou polovinu ochutíme grilovacím kořením a potřeme rozdrceným česnekem, poklademe cibulí nakrájenou na kolečka a přiklopíme druhou polovinou sýra. Krok 4: Naplněné sýry posypeme mletou paprikou a naskládáme do sklenice. Krok 5: Přidáme pepř, nové koření, bobkový list, feferonku, zbylou cibuli a zalijeme olejem. Krok 6: Sklenici dobře uzavřeme a necháme v lednici uležet několik dní.

TIP: Utopenci a další naložené dobroty. Co všechno můžeme naložit?

Zveřejněno 26. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný hermelín I

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADn3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný hermelín I

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADn3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Nejlepší

Tahle variace naloženého hermelínu nám chutná 👌 Takto nakládáme i tvarůžky....na fotce vlevo 👍

Budu dělat a ne poprvé, super i jako dárek. Jen nevím kde vzít ten okrasný papír nebo co se dává přes víčko a zaváže provázkem? Je to balící papír nebo něco speciálního, že to pak vypadá tak hezky a efektně :-)

alus: Velmi špatný recept !:-D <3 Měl by začínat opravou v rozpisu surovin! ;-) můj typ : Kup 8 Hermelínů a víc taky můžeš , protože ti nic nezbude a vytahají to ještě před odležením, takže pro sichr víc. Jen jsem se divila, že pro 6 děvčat vůbec ty čtyři Hermelíny stačily, jak píše Alca 2! :-) Je to mňamka! Perfektní recept. :yes:

alca2: dnes otestováno návštěvou, velký úspěch, ostrost akorát. Měla jsem obavy z olivového oleje, ale neztuhl a chuťově výborné. Koření na dně se nemotá mezi sýr. Musím brzy zakoupit další sýry. :yes::-*

Před vánocemi jsem udělala pro partii 6 děvčat nakrájený na osminky a obalený ve smíchaném grilovacím a provensálském koření, cibuli na půlkolečka a nakrájený rozmáčklý česnek mezi vrstvy, čilli jsem raději šetřila, ale měl velký úspěch, 4 hermelíny padly za chvíli i s veškerou cibulí. Olej jsem použila pod cibuli při vaření. Nyní jsem dala na dno sklenice všechno koření, zalila trochou oleje, na vrstvy cibule s česnekem jsem nešetřila chilli a vše zalila olivovým olejem. Osminky se osvědčily jako ideální velikost. Už se těším, až za cca 5 dní dozraje na kamenné podlaze na verandě.<3:-8:yes:

Místo sypání dvojím kořením jsme udělali směs z provensálského,grilovacího koření a papriky.Tím jsme posypali z obou stran.Jinak super recept.:yes:

Vendula Košťáková 8. 2. 2016 16:33
Jaký hermelín nejčasteji používáte? :-)

Janinka:Mě se osvědčilo dát naložený hermelín do špajzky a už po 4 dnech byl luxusní vláčný, dával sem to taky do ledničky a tam opravdu ztuhne a není tak dobrý.:-)

No já nechápu jak se to může v lednici uležet.Já to tam mám 14 dní a pořád je stejně tuhý ;-(.Může mě někdo poradit kam s tím místo lednice?!Na teple to totiž také není ono :-(.A minimální doba uležení co znám je 14 dní....Ale i tak se mě to nedaří :-//

pokud nechcete jen nakládat hermelíny, ale třeba pouze jen ochutnávat, koukněte sem na hodnocení hermelínů v českých restauracích: www.nakladanyhermos.webnode.cz

Na oslavu jsem udělala tvou kombinaci, trošku jsem se kombinace gril.a provens.koření bála, ale zbytečně, bylo to moc dobré a díky za recept :yes::yes::yes::yes:

Ali, tak jsem také nelenila a naložila podle tebe, jen jsem nákrájela na osminky. Je to velká delikatesa, spěchám s bodíkem a fotečkami. Děkuji za dobrý recept:yes:.

Také nakládám na osminky, ale takto určitě vyzkouším. Sýry miluji v jakékoli podobě:yes::yes::-))

Dano, tvůj Hermelín s grilovacím kořebím, cibulí a česnekem určitě vyzkouším, to musí být mazéééc!:-p:-p Aleno, i tvůj recept vypadá skvěle. No, co se týká mé dcery, snědla by to asi sama, já bych si ovšem dala taky:-p:yes:
sudiczech ten nápad s tím zahřátím oleje si doufám zapamatuji;-)

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
nakladany hermelin, nakládaný hermelín s česnekem, nakládaný hermelín recept, recept nakládaný hermelín, recept na nakládaný hermelín, nakládaný hermelín s cibulí, recepty na nakládaný sýr hermelín, nakládaný hermelín s grilovacím kořením, nakládaný hermelín na gril, nejlepší recept na nakládaný hermelín, nakladane hermeliny, nejlepší nakládaný sýr recept, nakládaný hermelín recepty, nakladany hermelin prodej, nakládný hermelín, top recepty nakladany hermelín, nejlepší nakládaný hermelín, hermelín nakládaný, plněný nakládaný hermelín, nakládaní hermelín

Suroviny:
sýr hermelín, cibule, feferonka, koření provensálské, koření grilovací, bobkový list, pepř, koření nové koření, paprika sušená sladká, česnek, olej

Přidat fotografie receptu