Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 11. 2014 19:14

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie8 078 kJ / 1 931 kcal
Bílkoviny111,10 g
Tuky156,09 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 559 mg
Sodík 3,30 g
Sůl8,21 g
Sacharidy20,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud se Vám při prvním pečení vrch, následně spodek soufflé přichytí, je dobré to spálené opatrně odříznout, soufflé se stejně na to odřezané nakonec překlopí a nebude to vidět =).

Opožděně jsem si všimla, že něco podobného už tu je. Tudíž pokud bude požadováno smazání, tak recept zmizí.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/11/ricottov...

Odkaz na stránky, odkud jsem recept převzala:

http://www.deliciouseveryday.com/twice-baked-ricot...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

29. 11. 2014 21:47

Kaczik: Já vím, přečetla jsem si původní recept. Autorka tam to dopečení uvádí jako alternativu. Mohu si dovolit poradit? Po upečení zabalím misku se suflé do utěrky, drží déle teplo. Uvažovala jsem i ušít miskám teplý slušivý "obleček" :-)) Máme nejrůznější suflé moc rádi, to Tvoje rozhodně vyzkouším ;-):yes:

Kaczik

29. 11. 2014 21:40

zizala: Přiznávám, že recept není můj, což jsem i uvedla v poznámkách, takže postup je podle toho. Ale taky mě napadlo nechat to tak a sbaštit to nadýchané. Popravdě jsem sama netušila, že těsto tolik vyskočí. Ale tipuju, že to bude proto, že v podstatě asi minutu na to, co jsem misky vyndala z trouby (tedy čas, během něhož jsem to tak tak stihla vyfotit), to začne padat. Tudíž když do toho člověk poprvé zaboří lžíci nebo vidličku a pak dostatečně dlouho fouká, aby se nespálil, tak už to splaskne úplně (možná je to těmi bílky, co tam nejsou, netuším). A nejsem si jistá, pokud bych vrch posypala ještě sýrem, jestli by on taky nenapomohl spadnutí. Ale vzhledem k tomu, že mám v plánu soufflé upéct i někdy jindy, tak to ozkouším bez vyklopovací fáze :-)

zizala zizala (moderátorka)

29. 11. 2014 20:42

Tak tady přemýšlím nad Tvým postupem a jsem z toho trošku jelen :-/ Jaký účel má to vyklopení a další pečení v troubě? Včetně spadnutí původně krásně vysuflovaného těsta:yes: (A skoro se divím, jak krásně vysuflovalo, když tam není sníh z bílku, který těsto nadzvedává).
Vždyť tím vlastně popíráš pravý účel suflé - nadýchané suflé se ihned konzumuje, zahorka, aby nespadlo :-O Nebylo jednodušší tím parmezánem posypat hned a péct o minutku déle?

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 11. 2014 19:59

Úžasný recept, super foto;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: souffle recepty ricottové suflé recepty z ricot ricotové krokety slané suflé lasagne con salmone affumicato souffle ingredience misky na souffle spadnutí těsta top moravia slehac sufle s parmazanem dalsi recepty? soufflé misky

Suroviny: sýr ricotta, sýr gran moravia, tymián čerstvý, rozmarýn, bazalka čerstvá, nať petrželová, česnek, vejce, pepř, sůl, sýr parmazán strouhaný, máslo

TopRecepty.cz

Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/no54