Letní perník
Perník je oblíbený díky rychlé a snadné přípravě. Během léta ho můžeme trochu ozvláštnit přidáním červeného rybízu. Drobné kuličky rybízu v těstě příjemně osvěží. Na závěr perník potřeme čokoládovou polevou.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 619 kJ / 4 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,11 g |
Tuky | 98,65 g |
Vláknina | 35,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 488 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 712,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku promícháme s cukrem, kypřicími prášky a prosetým kakaem. Přidáme rozšlehaná vejce, olej, marmeládu a mléko nebo kávu. Promícháme.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 170 °C. Těsto vylijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a rovnoměrně prosypáváme bobulkami rybízu. Zvolna pečeme asi 35 minut.
Krok 3: Po vytažení z trouby necháme perník chvíli chladnout. Potom ho vyklopíme z formy na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Krok 4: Perník přelijeme čokoládovou polevou, kterou poté necháme na dezertu důkladně ztuhnout v lednici.
Krok 5: Před servírováním perník krájíme nahřátým nožem, aby čokoládová poleva nepopraskala. Ještě můžeme jednotlivé kousky ozdobit ušlehanou smetanou.
Zveřejněno 4. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2y3N
Moje poznámka
Letní perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2y3N
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 13 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 21 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 18 minutami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 2 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 2 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 14 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 16 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 18 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 18 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
olej,
marmeláda rybízová,
mléko,
ovoce,
poleva čokoládová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (1)