Vepřová krkovice na zelenině pečená v pečence
Pečenka je skvělý pomocník pro letní vaření. Šetří energii a ani nevytváří nadbytečné teplo v kuchyni. Zkuste v ní připravit výborné plátky z krkovice s kupou sezónní zeleniny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 654 kJ / 1 829 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 178,86 g |
| Tuky | 104,29 g |
| Vláknina | 28,92 g |
| Cholesterol | 418 mg |
| Sodík | 1,17 g |
| Sůl | 3,35 g |
| Sacharidy | 30,93 g |
Postup přípravy
Rajčata na čtvrtiny, cibuli na hrubé kousky, řapík, česnek a papriku nahrubo. Krok 3: Zeleninu dáme do pečenky, lehce osolíme, přidáme worcester a promícháme. Krok 4: Na zeleninu položíme okmínovanou stranou dolů plátky masa, pokapeme olejem a posypeme zbytkem kmínu. Krok 5: Pečenku přikryjeme víkem a pečeme 45 minut. Poté plátky masa otočíme a pečeme doměkka cca 45-50 minut. Krok 6: 10 minut před koncem dáme na každý kousek masa po plátku másla a dopečeme. Krok 7: Na přílohu se hodí vařené brambory, rýže, můžou to být i různé noky.
Zveřejněno 21. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová krkovice na zelenině pečená v pečence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yW9Y
Moje poznámka
Vepřová krkovice na zelenině pečená v pečence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yW9Y
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 13 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 16 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 8 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 8 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 8 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 8 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 9 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 11 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
celer,
omáčka worcesterová,
kmín celý,
olej,
sůl,
máslo
Komentáře (3)