Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové řízky z naložené pečeně pečené v pečence

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 56 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 46 min

56 min (10 min příprava + 46 min tepelná úprava)

Řízky jako dech, křehké a propečené získáte, pokud se pustíte do našeho receptu. Maso naložené v kefíru a podmáslí marinováním zkřehne, pečením se pak dotáhne do dokonalé kondice. Přidejte vhodnou přílohu a můžete začít hodovat!

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 363 kJ /
326 kcal
Bílkoviny24,76 g
Tuky18,12 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 288 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy14,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vhodné uzavíratelné misce vidličkou prošleháme kefír s česnekem a zázvorem. Krok 2: Do marinády namočíme a zatlačíme řízky a dáme je alespoň na hodinu do lednice. Můžeme nechat i přes noc. Krok 3: Na pečenku dáme víko a zapneme. Krok 4: V jedné misce rozšleháme vejce, do druhé dáme strouhanku a do pánvičky dáme rozehřát tuk. Krok 5: Řízky postupně vytahujeme z marinády, obalíme ve strouhance, poté protáhneme vejci a ještě jednou ve strouhance. Krok 6: V pánvičce je minutu z jedné a minutu z druhé strany opečeme a naskládáme do rozehřáté pečenky. Krok 7: Pečeme 40 minut. V polovině pečení řízky pomocí silikonových kleští otočíme a dopečeme. Krok 8: Řízky podle chuti osolíme až na talíři. Vhodná příloha je čerstvý chleba, různě připravené brambory a saláty.

TIP: Jak péct v remosce či pečence

Zveřejněno 9. 12. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Řízky můžeme postupně dopéct v klasické troubě, ale mě se nechtělo pro pár kousků zapínat velkou troubu s odběrem 2100 W.

Pečenka je něco jako remoska, jen má čtvercový tvar a odběr 475 W. Já mám střední velikost, objem 4,3 l a rozměry 28 x 28 x 11 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky z naložené pečeně pečené v pečence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82MOW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky z naložené pečeně pečené v pečence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82MOW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

lenka.janatkova: Leničko,komentář mě moc potěšil:-8Velice děkuji:-*

Nedávno jsem koupila pečenku, řízky byly jasnou volbou. Byly perfektní, jen se po nich zaprášilo :-8 Pečenku v poslední době využívám častěji a častěji :-)

Marie Svarcova: Děkuji Ti,Maruško:-KVepřové i maso z drůbeže je po naložení krásně křehké:yes:Když nemám kefír(podmáslí,kyšku)tak jogurt to vždycky jistí:-)"Mini troubička"je na chatu jako stvořená:-8Já ji nemám moc dlouho, mám ji teprve od léta.V tom horku se obyčejná nehodila vůbec zapnout:no:

Tonja: Ano,je.Mám to uvedeno v poznámce:-)

Pečenka je vlastně remoska od jiného výrobce.

:-)<3:yes::yes:marinované řízky v kefíru jsou vždy dobré a pečenka je skvělá věc mám ji na chatě. :-Ktakový oběd bych si dala ráda

zuzi777a: Velice děkuji :-8:-K

To vypadá moc dobře!:-* Řízků není nikdy dost.<3

Suroviny:
řízky, kefír, česnek granulovaný, zázvor mletý, sůl, vejce, strouhanka, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu