Mangový milkshake se šafránem
Dopřejte si trochu exotiky v koktejlu s chutí manga, šafránu a kardamomu. Ty jsou v indické kuchyni kombinací koření typickou pro dezerty. Díky ní není třeba milkshake ani doslazovat. Cukr slouží pouze k tomu, aby se šafrán lépe pomlel.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Vyloupneme zrníčka z tobolky kardamomu a zkontrolujeme kvalitu. Jsou-li světle hnědá a scvrklá, budou na vyhození. Ideálně by měla být tmavá a vyplňovat celý vnitřek tobolky. Zrníčka rozdrtíme v hmoždíři. Krok 3: Přidáme do hmoždíře cukr a šafrán a rozemeleme najemno. Celou tuto směs nasypeme do mixéru k mangu s mlékem. Krok 4: Mixujeme dále, dokud nedosáhneme jemné konzistence.
Zveřejněno 29. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mangový milkshake se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jZ0
Moje poznámka
Mangový milkshake se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jZ0
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 12 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 14 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 6 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 6 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 7 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 8 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 9 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 9 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 9 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 9 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 11 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 11 hodinami
Suroviny:
mango,
mléko,
kardamom,
šafrán,
cukr
Komentáře (2)