Sypaná tvarohová buchta (koláč)
Tvarohová sypaná buchta je velice snadná na přípravu a tak ji zvládnou upéct i ti, kteří s pečením teprve začínají. Buchta je krásně vláčná a zpříjemní posezení s návštěvou u šálku dobré kávy.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 083 kJ / 5 039 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,85 g |
Tuky | 219,26 g |
Vláknina | 12,48 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 673 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 615,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 175-180 °C.
Krok 2: V míse smíchame všechny suroviny na suchou směs a dobře promícháme. Rozdělíme na dvě stejné části.
Krok 3: V druhé míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou směs a dobře promícháme. Pokud je směs moc hutná, tak ji zředíme mlékem.
Krok 4: Na plech rovnoměrně rozprostřeme polovinu suché směsi. Na tuto směs opatrně nalijeme tekutou část a jako poslední rozprostřeme na tekutou část zbytek suché směsi.
Krok 5: Na navrstvenou směs přidáme nahrubo nastrouhané vychlazené máslo.
Krok 6: Plech vložíme do trouby a pečeme při 175-180°C, zhruba 30-40 minut, řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou.
Zveřejněno 31. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sypaná tvarohová buchta (koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6800V
Moje poznámka
Sypaná tvarohová buchta (koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6800V
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 47 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 52 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
prášek do pečiva,
tvaroh,
vejce,
pudink,
cukr vanilkový,
mléko,
máslo,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (1)