Vepřové „Mangalica“ na houbách

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 3 hodiny 3 porce Pomalý hrnec 13 názorů

Suroviny

1/2 kg vepřové plece (plemeno Mangalica)
4-6 větších hříbků („modráci – sucháči“)
1 velká cibule
1/2 l horké vody
sádlo Mangalica
čerstvě mletý pepř
bobkový list
jíška
drcený kmín
nové koření
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH).

  2. Na pánvi rozpustíme lžičku sádla z plemene Mangalica a opečeme na něm na kostky nakrájenou, osolenou a opepřenou vepřovou plec.

  3. Jakmile se maso krásně opeče a zatáhne, přendáme jej do PH.

  4. Do výpeku z masa přidáme na silnější plátky nakrájené čerstvé houby a posypeme drceným kmínem. Necháme lehce pustit v nich obsaženou vodu a po změknutí hub je přidáme k masu do PH.

  5. Na pánvi rozpustíme další lžičku sádla Mangalica a opečeme do zlaté barvy na jemno nakrájenou cibuli, kterou poté také přidáme do PH k masu a houbám.

  6. Podlijeme ½ litrem vařící vody, přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření. PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze HIGH cca 3 hodiny.

  7. Po uvedené době smícháme lžičku sádla Mangalica s lžící hladké mouky a přidáme do PH za účelem lehkého zahuštění omáčky.

  8. Promícháme a necháme ještě cca 30 minut na program LOW probublávat.

  9. Poté opatrně promícháme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka

Mangalica je plemeno prasat pocházející z Velké uherské nížiny. Bylo vyšlechtěno roku 1833 zkřížením plemene z Bakoňského lesa (kdysi i u nás populární bagoun) s polodivokými vepři z Šumadije. Plemeno se vyznačuje dlouhou vlnitou srstí plavé až černé barvy, která mu umožňuje pást se venku i v tuhé zimě - tím dosahuje přirozeného přírůstku sádla, jež obsahuje velké množství tzv. dobrého cholesterolu. zdroj Wikipedie

http://www.valachy.cz/aktuality/mangalica-vip-mezi...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Mangalica

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové „Mangalica“ na houbách

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: mangelice prase mangalica mangalika sádlo mangalica maso z mangalice vepř.na houbách vepr.kostky na houbách vepřové na houbách mangalica vepřové maso mangalica maso mangolica pftqc@apfti.org.ph loc:cz vepř na houbách maso mangalica mail apfti.org.ph loc:cz vepr.maso na houbách maso mangalice mangalice maso mengalica recepty prase mangelice

Zapomněl/a jsem heslo