Plněná sekaná pečeně
Šťavnatá sekaná v sobě skrývá mnoho dobrot - naplníme ji lilkem, paprikou a vařenými vejci. Díky náplni je sekaná na řezu pestrá a vypadá pěkně. Můžeme ji podávat teplou s bramborovou kaší, nebo zastudena s kouskem chleba.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 815 kJ / 2 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 213,55 g |
| Tuky | 113,03 g |
| Vláknina | 11,85 g |
| Cholesterol | 1,53 g |
| Sodík | 8,77 g |
| Sůl | 21,21 g |
| Sacharidy | 55,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek opláchneme, nakrájíme, osolíme, promícháme a odložíme. Dvě vejce uvaříme natvrdo, zbylá dáme stranou.
Krok 2: Plec i krk opláchneme, nakrájíme na kostky a spolu s cibulí, česnekem a rohlíkem namočeným v mléce umeleme.
Krok 3: Z lilku vymačkáme šťávu, vložíme jej do cedníku, dobře propláchneme a opět vymačkáme.
Krok 4: Do mísy s mletým masem přidáme zbylá syrová vejce, sladkou papriku a promícháme. Dochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájenou papriku, lilek a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Krok 5: Troubu včas vyhřejeme.
Krok 6: Na potravinářské fólii vytvoříme z hmoty placku ve tvaru obdélníku. Na ni naklademe plátky kladenské pečeně, šunky a půlky uvařených vajec. Pak sekanou zabalíme do fólie, vymačkáme vzduch, zformujeme do válečku a přendáme do pekáče.
Krok 7: Podlijeme vodou a povrch uhladíme rukou. Pekáč vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut do zlatohněda. Občas přeléváme výpekem, případně doléváme vodu.
Zveřejněno 27. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná sekaná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnAr
Moje poznámka
Plněná sekaná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnAr
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 4 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 4 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 6 hodinami
Kari korma
Přidáno před 13 hodinami
Plněná červená řepa
Přidáno před 18 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 22 minutami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 1 hodinou
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 1 hodinou
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 1 hodinou
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 1 hodinou
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 5 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 13 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 13 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 13 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
vejce,
cibule,
plec vepřová,
krk hovězí,
česnek,
rohlík,
mléko,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
majoránka,
pečeně kladenská,
šunka od kosti,
paprika čerstvá červená,
strouhanka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.