Sekaná plněná zelím, pečená v bránici

mika59 Kuchařka: mika59

Mleté maso 6 názorů

Suroviny

600 g mletého vepřového masa
250 g kysaného zelí
100 g anglické slaniny
1 vejce
1 rohlík
1 cibule
1 mrkev nastrouhaná na jemno
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
mléko
sůl
pepř
bránice
kmín
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme cibuli na drobno a zpěníme na oleji. Přidáme překrájené zelí a je-li moc kyselé i propláchnuté. Chvíli podusíme a podle chuti dosladíme a dochutíme solí nebo pepřem.

  2. Maso smícháme s utřeným česnekem, vejcem, mrkví, kořením a rohlíkem namočeným v mléce. Pořádně prohněteme a necháme 1/2 hodiny odpočinout.

  3. Připravíme bránici a maso rozprostřeme. Poklademe slaninou, zelím a pomocí bránice stočíme. Můžeme obtočit ještě jednou vrstvou.

  4. Sekanou v pekáčku posypeme kmínem a podlijeme trochou vody. Pečeme přikryté asi 45 minut. Potom odkryjeme a pečeme dalších 15-20 minut do zlatova.

  5. Během pečení poléváme výpekem. Sekanou podáváme teplou s bramborami nebo studenou s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 899 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná plněná zelím, pečená v bránici

Tématické fráze: sekaná v bránící sekaná se zelím sekaná pečeně se zelím sekaná plněná kysanym zelim plnena sekana zelí sekaná v branici recept sekaná pečená v bránici plněná sekaná pečená sekaná se zelím branice na sekanou sekanou se zelim recepty na sekanou v bránici sekaná pecena se zelim sekaná s červeným zelím sekana s mrkvi a zelim bránice recepty sekaná pečená v bránici postup plněná sekaná v bránici sekané maso se zelím sekana se se zelím

Zapomněl/a jsem heslo