Domácí steakové hranolky
Hranolky jsou oblíbenou přílohou napříč celým světem. Výhodou je, že je můžeme snadno připravit i doma. Brambory ze záhonu stačí nakrájet na tradiční tvary a po předvaření je usmažit dozlatova. Můžeme využít jak fritovací hrnec, tak i horkovzdušnou fritézu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 846 kJ / 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,08 g |
Tuky | 0,88 g |
Vláknina | 17,61 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 143,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nakrájíme větší hranolky, asi 2 cm. Namočíme je do studené vody na přibližně 2 hodiny. Poté je scedíme a vhodíme do vařící vody s octem na 5-6 minut.
Krok 2: Po uvaření opět scedíme a dobře osušíme. Necháme je volně vychladnout. Před smažením je posypeme škrobem a promícháme, aby se všechny obalily.
Krok 3: Smažit můžeme dvojím způsobem, ve fritovacím hrnci s olejem, nebo v horkovzdušné fritéze. Obojí se smaží dozlatova. Z oleje je po vytáhnutí dáme na papírový ubrousek a osolíme.
Zveřejněno 3. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí steakové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319P4
Moje poznámka
Domácí steakové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319P4
Nejnovější recepty
Krůtí na paprice
Přidáno před 1 hodinou
Krém z kořenové zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Granola s pohankovými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Neodolatelná jahodová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Marinovaný losos s rajčaty a avokádem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí rychlovka na tymiánu
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá pomazánka na chlebíčky
Valis před 8 minutami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Valis před 8 minutami
Rajská omáčka
AndreaAbb před 16 minutami
Kuřecí čína s nivou a kečupem
trdlo před 38 minutami
Babiččina čočková polévka
sarkahumlova před 38 minutami
Polévka s řapíkatým celerem II.
trdlo před 38 minutami
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
sampirada před 50 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Katy90 před 54 minutami
Míša pohár
projach před 1 hodinou
Mátový sirup
Olympus před 1 hodinou
Suroviny:
brambory,
ocet,
škrob kukuřičný,
sůl,
olej
Komentáře (3)