Hranolky z trouby

Merylas Kuchařka: Merylas

Bramborová jídla 2 názory

Suroviny

brambory dle potřeby (raději moučné)
sůl
olivový nebo řepkový olej
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce napustíme vodu a přivedeme na plotně k varu, vodu osolíme. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na širší (buclaté) hranolky. Vhodíme je do vařící vody a zhruba 4 minuty vaříme, aby byly ještě lehce nedovařené. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a osušíme v utěrce.

  2. Na plech dáme teflonovou fólii nebo papír na pečení a lehce potřeme olejem. Osušené hranolky opatrně promícháme v míse se solí a troškou oleje. Pak je v jedné vrstvě rozprostřeme na plechu. Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme cca 15 minut. Můžeme použít i horkovzduch, tam bude potřeba teplota 180°C. Pak plech vyjmeme, hranolky promícháme a vložíme zpět na cca 10 minut. Nakonec zapneme gril a hranolky necháme lehce zezlátnout. Trvá to zhruba 3-5 minut.

  3. Po upečení ihned konzumujeme.

Poznámka

Zdroj receptu: Prima Fresh

Hranolky lze před pečením i ochutit, třeba rozmarýnem, česnekem, paprikou.

Tento postup je trochu pracnější, ale možná vám budou tyto hranolky více chutnat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 114 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hranolky z trouby

  • casino casino

    MamlajdaD:
    No, ale takto se zemáky předpřipravovaly ("krásné" slovo, že :-8 od nepaměti :yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Merylas: S tím předvářením je to moc zajímavý receptík, :yes::yes: jen co bude první příležitost, tak vyzkouším! <3 :-K:-K:-K

    Odpovědět