Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem
Ochutnejte šťavnatou a aromatickou pečínku z divočáka podávanou s kelozelem a jablky. Kelozel je vynikající díky tomu, že kombinuje to nejlepší ze zelí a kapusty. Sladká jablka a natrpklý jeřáb jeho chuť skvěle doplňují.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 933 kJ / 3 569 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,39 g |
Tuky | 141,72 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 816 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 321,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme‚ případně dočistíme a odblaníme (pokud je maso ze staršího divočáka, potřeme je octem). Osolíme‚ opepříme a posypeme je tymiánem a drceným jalovcem. Podlijeme vodou a dáme péci přikryté na 2-3 hodiny při 200 °C. Během pečení podléváme.
Krok 2: Mezitím připravíme zelí. Kelozel (nebo zelí) a jablka nakrájíme na nudličky‚ promícháme s 2 lžícemi cukru a citronové šťávy a solí. Zatížíme a necháme takto marinovat 45 minut v lednici.
Krok 3: Těsně před koncem marinování nakrájíme nadrobno cibule i s natí. S máslem a 1 lžící cukru je necháme na plotně zesklovatět. Přidáme zelí‚ skořici, bobkový list a 2-3 lžíce černého jeřábu. Zamícháme a dusíme doměkka asi hodinu. Poté skořici a bobkový list vyjmeme.
Krok 4: Bramborové knedlíky připravíme smícháním vařených nastrouhaných brambor‚ mouky a vajíčka. Osolíme, vytvoříme válečky či koule a vaříme je ve vroucí vodě zhruba 15-20 minut, než vyplavou.
Zveřejněno 23. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5z3W
Moje poznámka
Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5z3W
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 9 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 19 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 9 minutami
Jogurtová bábovka II
káťa před 32 minutami
Čokoládový dort s červenou řepou
stefi.f47 před 33 minutami
Buchta Fešák
káťa před 35 minutami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
stefi.f47 před 37 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 38 minutami
Míša řezy
kaja.tremlova před 59 minutami
Housky na hamburger
panilek před 1 hodinou
Rebarborový koláč
mika277 před 1 hodinou
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Erika2202 před 1 hodinou
Suroviny:
krkovice vepřová,
tymián,
jalovec,
pepř mletý,
sůl,
ocet,
jablko,
cukr krupice,
šťáva citronová,
sůl,
cibule s natí,
máslo,
skořice celá,
bobkový list,
marmeláda,
mouka hrubá,
brambory,
vejce,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.