Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z divočáka

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sarunka Sarunka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min Doba tepelné přípravy v tlakovém hrnci.

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, Doba tepelné přípravy v tlakovém hrnci.)

Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodá to tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme také pivo a rajčatový protlak. Jakmile se maso rozpadá, servírujeme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 572 kJ /
854 kcal
Bílkoviny106,76 g
Tuky25,36 g
Vláknina14,92 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 345 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy36,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na kostky. Krok 2: V tlakovém hrnci rozehřejeme olej s kouskem másla. Přidáme cibuli a osmahneme. Krok 3: Do hrnce přidáme plátky česneku. Až bude cibulka dohněda, přidáme maso, všechno koření a bylinky. Krok 4: Když se maso zatáhne a rozvoní, přidáme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme malinko prosmažit. Přilijeme pivo, chvilku povaříme a trošku zredukujeme. Krok 5: Poté zalijeme vývarem a vaříme 25-30 minut v tlakovém hrnci, v klasickém hrnci cca 1,5 hodiny. Záleží na velikosti kousků masa. Krok 6: Nakonec zahustíme jíškou a necháme pozvolna provařit zhruba 20 minut. Krok 7: Hotový guláš podáváme s knedlíky nebo s čerstvým chlebem.

TIP: Oblíbené recepty na kypré houskové knedlíky

Zveřejněno 27. 2. 2014

Poznámka autorky Sarunka

Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo chlebíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z divočáka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5wE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z divočáka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5wE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Casino musí pořád kritizovat a štvát.

casino:
Je-li kuchařka zkušená, vaří bez receptů a s fantazií, a výsledek je vždycky stoprocentní. Vařit se musí s láskou.

casino: díky :yes:, nemám proč bych si to vymýšlela :) dělám to pořád, jediné recepty co čtu jsou buchty, tam si nikdy jistá nejsem...

Říkáte, že nikdy nevaříte podle receptu.
No, možná si to ani neuvědomujete.
Vypadá to, že jste jich přečetla neúrekom, protože recept je až na drobnosti docela dobře napsaný a pokud se vám jen tak, sám od sebe vylíhl v hlavě, pak zasloužíte obdiv :-)

Tématické fráze:
nejlepší guláš z divočáka, recepty z divocaka, gulaš z divočaka na pivě, recepty na divočáka, recept na divocaka, guláš z divočáka na pivu, plecko z divočáka, plec z divočáka recepty, plec z divočáka, divocak recepty, nejlepsi recepty z divocaka, gulaš zdivočaka, recept z divočáka, myslivecký guláš z divočáka, recepty s divocaka, koření na divočáka, varime z divocaka, plecko z divočáka recepty, guláš z divočka, pečený guláš z divočáka

Suroviny:
plecko, cibule, česnek, vývar masový, pivo světlé, olej, máslo, jalovec, bobkový list, koření nové koření, kmín celý, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření provensálské, protlak rajčatový, hořčice plnotučná, jíška

Přidat fotografie receptu