Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Krůtí maso, čerstvé voňavé hříbky a výrazný koriandr tvoří výborné jídlo, které si jistě oblíbíte. Omáčce dodává chuť bílé víno a trochu tymiánu a vše spojí a zjemní smetana. Podávejte s těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 006 kJ / 2 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,27 g |
Tuky | 66,23 g |
Vláknina | 35,77 g |
Cholesterol | 163 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 398,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.
Krok 2: Hříbky očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku, na ni vložíme maso a orestujeme, aby se zatáhlo.
Krok 3: Potom je podlijeme bílým vínem, ochutíme špetkou tymiánu a necháme dusit asi 30 minut.
Krok 4: Pak přidáme nakrájené houby, promícháme a dusíme dalších 15 minut. Když jsou maso i houby měkké, zalijeme smetanou a necháme 5 minut povařit, pak odstavíme.
Krok 5: Nakonec zakápneme citronovou šťávou a vmícháme hrst čerstvého koriandru.
Krok 6: Podáváme s těstovinami.
Zveřejněno 25. 9. 2024 12:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnGZ
Moje poznámka
Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnGZ
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 4 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
RabaRoman před 18 minutami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 18 minutami
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 2 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 2 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 4 hodinami
Dýňová polévka
Zaneta24 před 12 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 17 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Danka.K před 19 hodinami
Suroviny:
stehno krůtí,
houba hřib,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
cibule,
olej,
víno bílé,
smetana,
citron,
koriandr čerstvý,
těstoviny
Komentáře