Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Matjesy z hříbků

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 9. 2010 17:18

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 169 kJ / 1 235 kcal
Bílkoviny18,69 g
Tuky102,84 g
Vláknina45,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy39,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Fotografii pokrmu na talíři přidám po odležení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ilona

21. 9. 2014 19:42

Ahoj,chtěla bych se zeptat,do kdy se mají matesy spotřebovat?

Paprika Paprika

20. 9. 2010 08:42

Včera je měl manžel k večeři. Říkal, že jsou moc dobré, ale klidně mohli být ještě o trochu kyselejší. Já jsem dala 2 PL octa, tak příště dám 3.;-)

Eliza Eliza

14. 9. 2010 18:12

Tak u nás dopadlo ochutnávání skvěle, přikládám fotky. Bohužel nevím, jak na první místo umístit fotku hotového pokrmu, jak to prohodit...Takže když se toho třeba ujme některá moderátorka, budu ráda. :-K

magdalenka magdalenka

14. 9. 2010 15:24

Ja som sa bála spýtať na ten ocot, akosi sa mi do toho hodil...;-)
+

Eliza Eliza

14. 9. 2010 08:46

Opraveno...;-)
Papričko, ozvi se, jak chutnalo, já taky napíšu. Dnes večer bude ochutnávačka...:-);-)

Paprika Paprika

14. 9. 2010 00:01

OK - jdu to tam vrazit. Raději to přidej nahoře do receptu, tady by to mohlo zapadnout.;-)

Eliza Eliza

13. 9. 2010 23:25

Papričko, já jsem dnes ochutnala a musela jsem přidat asi tři špetky soli a dvě lžíce octa. Jinak to - podle původního receptu - bylo poměrně bez chuti. Dochuť to taky, prosím, ať to Tonda nejí mdlé...;-):-D;-)
Jo a za krásnou fotku opravdu děkuji. :-K

Paprika Paprika

13. 9. 2010 23:22

Tak je mám naložené, přidávám fotku. Manža za pár dní řekne, jaké jsou.;-)

maris maris

13. 9. 2010 11:14

Markétko, není za co se omlouvat:-), já jsem se asi unáhlila, ale mně to vyznělo, že Eliza usoudila, že co se uvaří v DP, už se nemusí sterilizovat, asi jsem to já špatně pochopila a vy jste myslely jen marmelády.;-):-)

Paprika Paprika

13. 9. 2010 10:58

Maris - já vím, proto je taky nedělám:-8:-8. A naše debata s Elizou asi neměla být pod tímto receptem. Omlouvám se.

maris maris

13. 9. 2010 08:02

papričko,:-) ale marmeláda a houby je něco úplně jiného, marmelády se většinou už dál nesterilizují,, proto se jen uvaří v DP a nalijí do horkých skleniček, ale houby by se musely v každém případě ještě sterilizovat ve skleničkách.;-)

Paprika Paprika

13. 9. 2010 07:27

JJ - jen to DP uvaří a ty to naleješ do skleniček (ty já před tím proleju vařící vodou z rychl. konvice). Mrkni na nějakou mojí marmeládu z DP. ;-)

Eliza Eliza

12. 9. 2010 23:34

Papričko, chceš mi říct, že po procesu v DP se už nemusí sterilizovat:-?:-? Tak to bych brala, to jo...;-)

Paprika Paprika

12. 9. 2010 23:32

Zrovna mám doma plno hub a přemýšlím, co z nich manželovi udělám. ;-) :yes::yes:
... a s tím zavařováním jsem na tom stejně. Já jsem vloni prvně v životě udělala marmeládu a to díky topkám, když jsem tu zjistila, jak je to v DP jednoduché. Jinak klasickým zavařováním jsem taky nepolíbená :-8:-8 ;-)

Eliza Eliza

12. 9. 2010 21:35

Určitě to jde zavařit, ale - a teď dojde k velkému přiznání - já jsem nikdy nic nezavařovala :-O. Mám k tomu nějak špatný vztah... Moje máma, když jsem byla malá, trávila letní noci všelijakým zavařováním, vyráběním rybízových šťáv, které jsme museli pít celou zimu (často jsme museli nejdřív odstranit takový nechutný zdrclý špunt zhora :-/ ), výrobou domácích kečupů s odpudivou barvou i chutí (většinu tvořily padaná jablka), kyselých okurek, se kterými tak šetřila, až chytly plíseň atd. :-// A ty plísní potažené marmelády, kde údajně stačilo stáhnout povrch a už se vesele mazalo na palačinky...:-((
Proto to nedělám a ani jsem se to nenaučila. Ani bych na to neměla propriety...
Takže v tomto směru nejsem povolaná radit...;-)¨
Tyhle houby, jak píšu zhora, jsou určené ke konzumaci po několikadenním odležení.
P.S. Táta dodnes vzpomíná, že mu kufr auta neustále cinkal, protože se vozily plné flašky do Prahy a prázdné z Prahy...:-D;-) Skoro neslyšel motor, zejména v zatáčkách...:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: matesy z hub matjesy z hub houbove matjesy houbové matesy domaci matesy houby jako matesy jak zavařit hříbky matesy z hribku domácí matjesy výroba matjesů matesi z hub jak vyrobit matesy recept na matesy z hub jak vyrobit matjesy matejsy z hub matjesy domácí výroba matjesy houby ala matesy houby - matesy houby jako matjesy

Suroviny: houba hřib, cibule, olej, ocet, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření

TopRecepty.cz

Matjesy z hříbků

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D88k