Hříbky na paprice

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 25 minut 4 porce Houby 0 názorů

Suroviny

400 g tvrdých hříbků
350 ml zeleninového vývaru
200 g 31% smetany ke šlehání
2 cm silný plátek másla
1 malá cibule
1 zarovnaná lžíce sladké mleté papriky
1 zarovnaná lžíce solamylu
½ lžičky drceného kmínu
špetka mletého pepře
sůl dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na rozehřátém másle, přidáme na kostičky nakrájené hříbky a promícháme. Dále přidáme bobkový list a kmín, zasypeme paprikou a opět promícháme. Ihned zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou slabým varem dusíme 15 minut.

  2. Ve smetaně rozmícháme solamyl, vlijeme k podušeným hříbkům, přidáme mletý pepř a necháme minutu povařit. Na přílohu se hodí vařené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 304 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hříbky na paprice

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo