Hříbky na paprice

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 25 minut 4 porce Houby 0 názorů

Suroviny

400 g tvrdých hříbků
350 ml zeleninového vývaru
200 g 31% smetany ke šlehání
2 cm silný plátek másla
1 malá cibule
1 zarovnaná lžíce sladké mleté papriky
1 zarovnaná lžíce solamylu
½ lžičky drceného kmínu
špetka mletého pepře
sůl dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na rozehřátém másle, přidáme na kostičky nakrájené hříbky a promícháme. Dále přidáme bobkový list a kmín, zasypeme paprikou a opět promícháme. Ihned zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou slabým varem dusíme 15 minut.

  2. Ve smetaně rozmícháme solamyl, vlijeme k podušeným hříbkům, přidáme mletý pepř a necháme minutu povařit. Na přílohu se hodí vařené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 363 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hříbky na paprice

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hříbky recepty

Zapomněl/a jsem heslo