Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová salsa s koriandrem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (25 min příprava)

23. 1. 2016 11:13

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie398 kJ / 95 kcal
Bílkoviny2,64 g
Tuky0,56 g
Vláknina4,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,51 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky : http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Marie Svarcova

16. 6. 2020 09:32

:yes::yes:prima recept :-K

Marie Svarcova

16. 6. 2020 09:31

prosciuto: název je správný a ne všechny názvy jídel se překládají - Salsa jse specifická , větščinou pikantní "omáčka" ,která se dělá z různých druhů zeleniny a používá se k namáčení tortil (to jsou takové kukuřičné placky) nebo chipsů (to jsou např. bramborové lupínky) nebo k dochucování jiných pokrmů . :-)
názov je správny a nie všetky názvy jedál sa prekladajú - Salsa jse špecifická, větščinou pikantná "omáčka", ktorá sa robí z rôznych druhov zeleniny a používa sa na namáčanie tortil (to sú také kukuričné placky) alebo čipsov (to sú napr. zemiakové lupienky ) alebo na dochucovanie iných pokrmov. :-)

cecilka

25. 1. 2016 19:23

prosciuto: nepochybne mate pravdu, aj aj som si otvorila recept iba preto, aby som videla, ako sa "plízivo" k sebe blizia vsetky prisady, samozrejme, v rytme salsy=latinskoamerickeho tanca. A ktohovie, ci to poznaju aj v podobe omacky vo vyssie spominanych krajinach :-?:-D

badak

24. 1. 2016 17:35

Susi, ten recept skutečmě až na tu koriandrovou nať má blíže k rajské omáčce. Trochu česneku, šťáva z limetky či citrónu a eventuálně i římský kmín (někdy i troška cukru) by to více odpovídalo tomu, co vám v každé mexické restauraci donesou před jídlem s kukuřičnými lupínky. Samozřejmě salsa má spoustu variant, vařená salsa verde ze zelených rajčátek, salsa z uzených papriček a další...

Petra

24. 1. 2016 14:05

prosciuto: Kdyby autorka napsala, že je to rajčatová omáčka, tak se tu zase objeví komentáře od těch, co čekali, že to bude naše česká "rajská". V mexické kuchyni se název salsa používá pro omáčku, do které se namáčí třeba chipsy. Proto si myslím, že název je zvolen správně. :-)

R.Rose

23. 1. 2016 19:50

prosciuto: no jo, ale pod pojmem rajčatová omáčka s koriandrem bych asi čekala dost jiné jídlo :-)

Vypadá to krásně, s opečenou bagetkou skvělý oběd :yes:

spagetka

23. 1. 2016 17:16

prosciuto: nepodceňujte ani české ani slovenské kuchaře.

prosciuto

23. 1. 2016 16:56

Nepochybujem o kvalite receptu, ale prečo "salsa".
Naše jazyky, tak český ako slovenský, majú slovo "omáčka"
a nie je treba používať španielsky názov "salsa",
ktorému určite 90 % čitateliek nerozumie (hlavne na Slovensku...).

:-//

JanaDorazinova

23. 1. 2016 12:24

Hmmm, líbí. Určitě by to bylo dobré i na špagety, ne?? :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajcatova salsa recept na salsu rajcatova salsa recept recepty s koriandrem salsa ze zelených rajčat tomatová salsa salsa recept salsa rosa recept rajčatová salsa vařená salsa rajčatová na co se používá salsa rajská salsa recepty rajcatova salsa salsa těstoviny s koriandrem receptsalsa recept s koriandrem co s koriandrem recept salsa salsa z rajčat a paprik

Suroviny: rajče, cibule červená, chilli paprika čerstvá, koriandr, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Rajčatová salsa s koriandrem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PA3n