Zapečený jáhelník s ovocem
Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí, kardamomem a její povrch zdobí třeba fíky nebo švestky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 274 kJ / 1 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,26 g |
Tuky | 38,39 g |
Vláknina | 34,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 396 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 273,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly spaříme horkou vodou, potom je vložíme do hrnce, přidáme veškeré koření a zalijeme mlékem. Za občasného promíchání je vaříme s poodkrytou pokličkou na středním plameni přibližně 20 minut. Jakmile máš uvařenou jáhlovou kaši, odstav hrnec z plotny a vyjmi z ní hřebíčky.
Krok 2: Jakmile je kaše uvařená, odstavíme hrnec z plotny a vyjmeme z ní hřebíčky. Do jáhel vmícháme nasekané mandle, sušené ovoce a dosladíme medem nebo sirupem podle chuti.
Krok 3: Kaši přendáme do olejem či ghí vymazané zapékací formy (misky), povrch uhladíme, poklademe kousky ovoce a lehce je do kaše vmáčkneme. Pečeme přibližně 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Zveřejněno 2. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený jáhelník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkwY
Moje poznámka
Zapečený jáhelník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkwY
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 6 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 6 hodinami
Suroviny:
mléko rostlinné,
kardamom,
koření hřebíček,
skořice mletá,
ovoce,
mandle,
ovoce sušené,
olej kokosový,
med,
jáhly
Komentáře (2)