Zapečený jáhelník s ovocem
Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí, kardamomem a její povrch zdobí třeba fíky nebo švestky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 274 kJ / 1 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,26 g |
Tuky | 38,39 g |
Vláknina | 34,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 396 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 273,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly spaříme horkou vodou, potom je vložíme do hrnce, přidáme veškeré koření a zalijeme mlékem. Za občasného promíchání je vaříme s poodkrytou pokličkou na středním plameni přibližně 20 minut. Jakmile máš uvařenou jáhlovou kaši, odstav hrnec z plotny a vyjmi z ní hřebíčky.
Krok 2: Jakmile je kaše uvařená, odstavíme hrnec z plotny a vyjmeme z ní hřebíčky. Do jáhel vmícháme nasekané mandle, sušené ovoce a dosladíme medem nebo sirupem podle chuti.
Krok 3: Kaši přendáme do olejem či ghí vymazané zapékací formy (misky), povrch uhladíme, poklademe kousky ovoce a lehce je do kaše vmáčkneme. Pečeme přibližně 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Zveřejněno 2. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený jáhelník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkwY
Moje poznámka
Zapečený jáhelník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkwY
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 13 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 36 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 41 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 18 hodinami
Suroviny:
mléko rostlinné,
kardamom,
koření hřebíček,
skořice mletá,
ovoce,
mandle,
ovoce sušené,
olej kokosový,
med,
jáhly
Komentáře (1)