Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 836 kJ / 678 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,48 g |
Tuky | 18,16 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 287 mg |
Sodík | 224 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 87,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly nasypte do menšího hrnce, zalijte vroucí vodou, promíchejte vařečkou a slijte. Opět zalijte, promíchejte, slijte…a ještě do třetice :) Nedělám si z vás srandu. Pomůže to z jáhel odstranit hořkost.
Krok 2: Jáhly zalijte mlékem – záleží na vás, kolik přidáte, jestli deci nebo dvě – čím víc mléka, tím jemnější. Zalijte ještě trochou vroucí vody. Přidejte jen malou špetku soli. Vanilkový lusk podélně rozřízněte, semínka vydlabete špičkou nože a dejte do hrnce. Vařte za občasného míchání doměkka. Když se tekutina vypaří a jáhly začnou přichytávat, podlijte ještě vodou.
Krok 3: Zapékací misku vymažte máslem, troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušná).
Krok 4: Kaši nechte zchladnout. Vanilkový lusk vyndejte pryč.
Krok 5: Ovoce nakrájejte na menší kusy.
Krok 6: Tvaroh promíchejte se sirupem a žloutkem. Bílek vyšlehejte na sníh.
Krok 7: Tvaroh vmíchejte do jáhelné kaše. Opatrně vmíchejte sníh a nakonec jen velice zlehka vmíchejte ovoce.
Krok 8: Směs přendejte do zapékací misky. Posypte ořechy a dejte péct na 20 – 25 minut, dokud povrch pěkně nezezlátne.
Zveřejněno 14. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jáhelník s tvarohem a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLxz
Moje poznámka
Jáhelník s tvarohem a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLxz
Nejnovější recepty
Banánové suflé
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák s cottagem
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí kostky na česneku se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečená krkovice na bramborách
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové karé v zelí s bramboráčky
Přidáno před 11 hodinami
Jehněčí hřebínek na rozmarýnu
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
IKEA otevřela první restauraci mimo obchodní dům: Lidé se hrnou na švédské kuličky i vegetariánské hotdogy
Klement Gottwald měl rád bramborové placky s mlékem a svíčkovou v těstíčku. Víc než jídlo ale k životu potřeboval alkohol
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina ořechová bábovka
lenisek25 před 23 minutami
Sypaný jablkový koláč
Ivouska90 před 41 minutami
Klasická bramboračka
Zezik před 51 minutami
Lívance z podmáslí
Jan Nemec před 1 hodinou
Pikantní grilovaná žebra
Pepajz před 2 hodinami
Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
ludik před 2 hodinami
Salát z bílé ředkve s mrkví
tara23 před 3 hodinami
Piškotový řez s ovocem
romanakross před 3 hodinami
Domácí vafle
Gita1 před 3 hodinami
Expres kuře na paprice
Spepik před 3 hodinami
Tématické fráze:
fitness jahelnik,
syrová omáčka recept,
jahelník s s rybízem,
jahelník s ovocem,
jáhelník s s mákem fitness,
odstranění hořkosti z tvarohu,
jáhly s tvarohem
Suroviny:
jáhly,
sůl,
mléko,
lusk vanilkový,
sirup javorový,
tvaroh,
vejce,
ovoce,
ořechy,
máslo
Komentáře