Jáhelník s ovocem

Susa Kuchařka: Susa

Doba přípravy: 60 minut 2 porce Sladká jídla 2 názory

Suroviny

300 g jáhel (v suchém stavu)
200 ml vody
250 ml mléka
3 vejce
3 lžíce medu
3 velké blumy (nebo jakékoliv jiné ovoce)
hrst rozinek
1 lžíce skořice
hrst nasekaných oříšků
špetka soli
máslo na vymazání formy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spařte dvakrát vroucí vodou. Vsypte je do hrnce, přidejte mléko, vodu, špetku soli a přiveďte k varu.

  2. Jáhly vařte cca 10 minut doměkka a nakonec je nechte 5 minut dojít pod pokličkou. Uvařené jáhly nechte chvilku vychladnout a poté k nim přidejte 3 žloutky, 3 lžíce medu, rozinky, skořici a oříšky.

  3. Ze tří bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho opatrně do těsta. Směs rozprostřete do máslem vymazané pečící formy.

  4. Vršek jahelníku poklaďte nakrájeným ovocem a pečte v troubě vyhřáté na 200°C cca 25-30 minut.

  5. Před podáváním ozdobte jahelník lžičkou zakysané smetany a posypte skořicí.

Poznámka

Pro pečení jsem použila obdelníkovou formu KitchenAid 23x33x5cm

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 257 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jáhelník s ovocem

Tématické fráze: jáhelník s meruňkami tvarohový jahelník zdravé jahelnik jahelnik s merunkani jáhelník s s meruňkami jahelnik od pohlreicha jáhelník recept zdravy jáhelník jak dlouho péct jáhelník recept na jahelnik jahelnik s merunkama jáhelník s tvarohem a meruňkami jahelník s meruňkami a tvarohem jahelník zdravě jáhelník jak dlouho péct jahelník s tresnemi jahelnik s ovocem a oříšky jahelník podle pohlreicha jáhelník se sušeným ovocem zapečený jahelník s ovocem

Zapomněl/a jsem heslo