Dýňové lívance
Dýně je typickou surovinou zejména na podzim. Připravit z ní můžeme třeba i skvělé nadýchané lívance. Na jejich základ je potřeba dýňové pyré, mouka, máslo a také vyšlehaný sníh z bílků. Po usmažení je můžete doplnit třeba zakysanou smetanou.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 892 kJ / 1 408 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,15 g |
Tuky | 34,90 g |
Vláknina | 35,10 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,12 g |
Sacharidy | 197,45 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/829Gm
Moje poznámka
Dýňové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/829Gm
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 45 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 12 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 14 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 15 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 16 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 16 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
kypřící prášek,
cukr třtinový,
skořice,
máslo,
bílek,
sůl,
jogurt bílý,
pyré dýňové,
mléko,
ghee
Komentáře (2)