Dýňové lívance

hazel Kuchařka: hazel

Doba přípravy: 15 min. peceni 45 min. 14 porcí Bezmasá jídla 5 názorů

Suroviny

2 hrnečky mouky (1 hrneček 250 ml)
2 polévkové lžíce hnědého cukru
1 polévková lžíce bílého cukru
2 kávové lžičky prášku do pečiva
1 kávová lžička jedlé sody
1/2 kávové lžičky soli
1 hrneček dyňove pyré
1 kávová lžička skořice
1/2 kávové lžičky nového koření
1 vejce
1 a 1/2 hrnečku mléka
2 polévkové lžíce oleje
2 polévkové lžíce citrónové stavy
2 kávové lžičky citrónové kůry
1 kávová lžička oleje na vymazání pánve
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse spojíme dohromady mouku, hnědý a bílý cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Mícháme alespoň 2 minuty, aby se vše dobře spojilo.

  2. V druhé míse smícháme dýňové pyré, skořici, nové koření, vejce, mléko, olej, citronovou šťávu a kůru. Takto připravenou směs nalijeme do mísy s moukou a zamícháme, jen aby se to vše spojilo. Těsto je hustší a nesmí se přemíchat.

  3. Pánev potřeme olejem a na střední teplotě ohřejeme, těsto nabíráme asi tak 1/4 hrnečku a nalijeme na rozehřátou pánev. Pečeme po každé straně asi 2 minuty.

  4. Podáváme ještě teplé s javorovým sirupem a s čerstvým ovocem. Nebo podle vlastní chutě s jakoukoliv marmeládou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňové lívance

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    hazel: Ďakujem za vysvetlenie. ;-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    A jo teď koukám že to je Kanada... tak to asi u nás pyré nebude, tak použiju to moje zavařené.:-K

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes: to vypadá dobře, mám ráda všechno z dýně. Nikde jsem si ještě nevšimla toho dýňového pyré! Mám ale zavařené svoje vlastní tak bych ho mohla použít.

    Odpovědět

  • hazel hazel(autor receptu)

    Urcite staci pouzit jeden nebo druhy. Ja to micham casto kdyz pecu. Bily cukr je sladsi a hnedy se me zda ze prida vuni a neni tak sladky. Poradila me to zde jedna pani ktera hodne pece.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Môžem sa spýtať, načo je dobré miešať biely a hnedý cukor? Nestačí použiť jeden alebo druhý? ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zavařené dýňové pyré zavařené dýnové dýňové pyré dýňové pyré zavařené dýňové lívance s cukrem a skořicí dýn ov é placky lívance z dýňového pyré dýnové lívance s tvarohem linance dýňové línance zvařené dýňové pyré dylnové lívance dýňový lívanec recept na dýňového lívance dynove livavce dínové lívance recept dyňové lívance mám ráda recepty dýňové pyré livance dynove livanc dýňove mám ráda recepty dýňové pyré a na lívance