Jak připravit dýňové pyré? Je skvělým základem na muffiny, sirup nebo dýňové lívanečky
Dýňové recepty jsou typické pro podzimní vaření. Do většiny z nich patří alespoň malé množství dýňového pyré. Jak si ho připravit podle základního receptu, to vám představíme v dnešním článku. Na výběr máme dva postupy.
Dýňové pyré je základem mnoha receptů. Připravuje se z něj dýňový chlebík, palačinky, lívance, sušenky, bábovka i polévky. Můžete si ho připravit větší množství a uschovat v mrazničce. Poté již postačí před vařením dýňových dobrot vytáhnout porci pyré z mrazáku.
Dva různé způsoby přípravy
Vybrat si můžete mezi dvěma způsoby jeho přípravy. Nejprve je nutné dýni oloupat, vydlabat a nakrájet.
- První z postupů je dát dýni na plech vyložený pečicím papírem a péct v troubě zhruba na 180 °C. Až půjde dýně lehce propíchnout vidličkou, je hotová. Poté ji už stačí pouze rozmixovat na hladké pyré.
- Druhý a asi jednodušší postup je dát vařit kousky dýně na páru nebo do hrnce s vodou. Po uvaření dýni sceďte a také rozmixujte nahladko.
Tip: Nemáte-li dostatek místa v mrazáku, můžete si dýňové pyré zavařit a vyrobit si polotovar, který v zimě jistě oceníte.
Jaké dobroty z dýně si nejčastěji připravujete vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své recepty v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Svíčková s horáckým knedlíkem podle Pepy Nemravy: Masu se zeleninou dejte den v chladu, říká účastník MasterChefa
Jak na dokonalý dýňový chlebíček: Voní perníkovým kořením, je krásně vláčný a díky polevě chutná fantasticky
Novoluní ve Štíru: Býkovi dodají energii buchty s mákem, Střelec potřebuje exotickou polévku a Beran kuře
Komentáře