Indické džaldí-džaldí (jablečný koláč)

isindy Kuchařka: isindy

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 19 názorů

Suroviny

1 kg oloupaných jablek zbavených jádřince
1 hrnek krupice
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
200 g rozpuštěného másla
rozinky a mletá skořice podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná jablka nakrájíme na drobné kostky. Máslo rozehřejeme. Mouku, krupici a cukr smícháme dohromady.

  2. Na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem nasypeme polovinu sypké směsi, poklademe jablky se skořicí a rozinkami, pokryjeme zbytkem sypké směsi a rovnoměrně pokropíme máslem.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40-60 minut, do zezlátnutí.

Poznámka

Podáváme teplé či studené, při servírování možno doplnit zakysanou smetanou, jogurtem či šlehačkou.

Já jsem rozinky vynechala, syn je nemá rád.

Zdroj: Apetit 02/2008

Doplnění: po ochutnání doporučuji snížit množství cukru, je dost to sladké - ale záleží i na jablkách, já jsem neměla kyselá

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 294 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Indické džaldí-džaldí (jablečný koláč)

  • skarlettka skarlettka(neregistrovaná)

    U nás tomu říkáme finský koláč.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Jana Remkova: díky, Jani, moc pěkné :-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivo, paráda!! Nikdy bych nevěřila, že z té kupy mouky může být buchta. Přidávám foto!!!:yes:

    Odpovědět

  • Drndě Drndě(neregistrovaný)

    Sypaný koláč dělám od roku 1965,původní rp je s meruňkami.S Indií nemá nic společného.

    Odpovědět

  • Drndě Drndě(neregistrovaný)

    Tento rp dělám od roku 1965,nejlepší a původní je s meruňkami.
    P.Vítek se snažil být světový,proto ta Indie.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Janina: to jsem ráda, to nakrájení másla a rovnoměrné rozložení je fajn vychytávka :)

    Odpovědět

  • Janina Janina(neregistrovaná)

    Koláč má obrovský úspěch, právě mi opět zlátne v troubě! Část cukru nahrazuji vanilkovým a kostku másla (vyndanou z lednice) navrch NAKRÁJÍM na slabé plátky a pak není problém, aby bylo rovnoměrně po celém koláči.

    Odpovědět

  • basha☺ basha☺(neregistrovaný)

    super koláč!!:yes:
    všem moc chutnal...
    akorát doporučuji udělat vrchní vrstvu jako drobenku (smíchat druhou část mouky s máslem).Protože tam kam se máslo nedostalo, se neudělala krusta a mouka zůstala neupečená:-(

    Odpovědět

  • BastMetztli BastMetztli

    Tento moučník miluji. :yes: Skořici lze vyměnit i za vanilkový cukr nebo trochu perníkového koření.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Sinyl, Indové jsou tedy asi leniví :-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Sinyk Sinyk(neregistrovaný)

    Tak já tento koláč dělám přes 356 let, recept mám od své mamky pod názvem koláč lenivé hospodyně

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Je to na hrníčky;-)a hlavně málo pracné:-)):yes:Líbí se mi+3:yes:a ukládám:-*

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-O Znám také léta jako sypaný koláč, jen místo krupice a polohr.mouky dávám mouku hrubou.
    :-O:-O:-O Takže já vlastně peču po indicku a vůbec o tom nevím!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mám dojem, že okrem džaldí-džaldí nič indického neovládam...(iba ak karí ryžu, cha!)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    no vidíš, jak jsi šikovná a mezinárodní , a ani o tom nevíš :-O:-D:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: indické recepty indický moučník sypaný jablečný koláč indicke moucniky jablecny kolac sypany kolac jablecny sypký jablečný koláč sypaný jablečný koláč karlštejnský jablečný koláč z krupice indický jablkový koláč sypaný jablkový koláč jablecny kolac krupice sypký koláč s jablky jablečný koláč na plech jablečný koláč ze sypké směsi jablečný koláč recepty finsky koláč sypany kolac s jablky indické nudle indický meruňkový dort

Zapomněl/a jsem heslo