

Cikánská hovězí
Doba přípravy: 90 minut 4 porce Hovězí maso 30 názorů
Suroviny
- 500 g zadního hovězího masa
- 1 velká sklenice sterilovaného zeleninového leča
- 1 větší cibule
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na proužky a na rozpáleném oleji, anebo tuku ji osmažíme do zlatova.
Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme do tmavé barvy.
Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a sladkou papriku, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Zeleninové lečo přecedíme přes cedník, přidáme k masu a krátce povaříme. Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě a ještě alespoň 20 minut provaříme na mírném ohni.
Poznámka
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 306 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Cikánská hovězí
-
To je maďarský guláš a nie Cikánska hovézí.... Cikánska je niečo úplne iné.... Ale je to chutné nech sa to volá akokoľvek ...
-
To vypadá dobře,vyzkouším
-
vicenda71: Taky se to nejmenuje pečeně
-
tohle není žádná cikánská pečeně
-
vyborny recept...povedlo se
-
Dala jsem domácí lečo s houbami a k tomu byly bramboráčky,super!
-
dzungila:
www.toprecepty.cz
-
Mirik - mám dojem, že si cikánskou pleteš se štěpánskou...
-
do cikanske omacky spravne jeste patri vejce na tvrdo uvarene na kosticky nakrajene.. je to pak dokonaly uplne :) dobra omačka:)
-
dnes sem vařila a super...akorát sem si lehce pomohla masoxem a šťávy ze zeleniny jsem tam dala jen polévkovou lžíci pro chuť...
-
Simona Kucerova: A já nemám v oblibě hovězí, tak som to urobil z osipanych((vepřového)a věřte, taky to bylo k jídlu.
-
taky bych si dala cikánskou hned,to už jsem dlouho neměla.
+1tahle má krásnou barvičku,tak to má být.
-
Slíbil jsem doma uvařit, tak jsem udělal tohle. Je to super, jen jsem to udělal s těstovinama a necedil jsem lečo. Máš bod.
-
To byl dnešní oběd a moc nám chutnal. Vařila jsem z 1/2 kg masa a zdálo se mi moc dávat tam velké lečo. Dala jsem jenom třetinkové i se šťávou a pro nás bylo tak akorát. Ale každému chutná jinak. Opravdu vynikající
Dávám si do oblíbených a tobě posílám bodíka.
-
Jani73
paráda
.