Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánská hovězí

Hodnocení receptu je 5,0 (67×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min podle tuhosti masa

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, podle tuhosti masa)

Šťavnatou pečeni s tmavou omáčkou připravíme na cibulce a doplníme ji rajčaty a paprikou. Vaření si usnadníme použitím sterilovaného leča. Pokrm dobře ochutíme mletou paprikou a pepřem. Náš recept je jednoduchou klasikou na víkend, které k dokonalosti chybí už jen domácí knedlík nebo čerstvý chléb.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 484 kJ /
594 kcal
Bílkoviny114,03 g
Tuky7,57 g
Vláknina7,05 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy15,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na proužky a na rozpáleném oleji nebo tuku ji osmažíme dozlatova. Krok 2: Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme ho do tmavé barvy. Krok 3: Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a sladkou papriku, promícháme, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Krok 4: Zeleninové lečo částečně přecedíme přes cedník, přidáme k masu a krátce povaříme. Krok 5: Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě. Ještě alespoň 20 minut provaříme na mírném ohni. Krok 6: Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.

TIP: Jak se dělí hovězí maso

Zveřejněno 8. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánská hovězí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N942

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánská hovězí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N942

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

mates772: Třeba to takhle vaří cikáni (vlastně Romové) v Maďarsku.

:-)<3:yes::yes::-K

V jednoduchosti je krása :yes: ... a vlastně i CHUŤ. Recept o několika málo ingrediencích a přitom tolik chuti na talíři. :-)

To je maďarský guláš a nie Cikánska hovézí.... Cikánska je niečo úplne iné.... Ale je to chutné nech sa to volá akokoľvek ... ;-)

To vypadá dobře,vyzkouším :-)

vicenda71 23. 4. 2016 12:50
tohle není žádná cikánská pečeně

vicenda71: Taky se to nejmenuje pečeně :-)

vyborny recept...povedlo se:yes::-p

Dala jsem domácí lečo s houbami a k tomu byly bramboráčky,super!:-p

Mirik - mám dojem, že si cikánskou pleteš se štěpánskou...;-)

do cikanske omacky spravne jeste patri vejce na tvrdo uvarene na kosticky nakrajene.. je to pak dokonaly uplne :) dobra omačka:)

bdoucek21 25. 11. 2012 21:42
dnes sem vařila a super...akorát sem si lehce pomohla masoxem a šťávy ze zeleniny jsem tam dala jen polévkovou lžíci pro chuť...

Simona Kucerova: A já nemám v oblibě hovězí, tak som to urobil z osipanych((vepřového)a věřte, taky to bylo k jídlu.:-p:-p:-p

taky bych si dala cikánskou hned,to už jsem dlouho neměla.;-):-p
+1:yes:tahle má krásnou barvičku,tak to má být.:yes:

Slíbil jsem doma uvařit, tak jsem udělal tohle. Je to super, jen jsem to udělal s těstovinama a necedil jsem lečo. Máš bod.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
cikánská omáčka, cikánská hovězí pečeně, cikánská omáčka s rýží, cikánská hovězí pečeně recept, cikánská hovězí, cikánská hovězí omáčka, cikánská pečeně, cikánská omáčka z vepřového, cikánská, cikánská omáčka recept, cikánská vepřová pečeně s rýži, hovězí cikánská, cikánská pečeně s vepřového masa, cikanska pecene recept, cikánská pečeně s rýží, cikánská hovězí pečeně - recept, cikánská pečeně z vepřového masa, recept na cikánskou omáčku, recept domácí cikánská omáčka, cikánská hovězí s rýží

Suroviny:
hovězí zadní, lečo, cibule, paprika sušená sladká, kmín celý, mouka hladká, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu