Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánská hovězí

Cikánská pečeně či jakékoli jiné dušené maso po cikánsku je vlastně svého druhu guláš, tmavá omáčka blížící se ragú. I proto se na ni dobře hodí trochu kližkovité maso, třeba loupaná plec. Tento recept je klasika na víkend, které k dokonalosti chybí už jen knedlík.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

8. 9. 2009 19:58

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie2 484 kJ / 594 kcal
Bílkoviny114,03 g
Tuky7,57 g
Vláknina4,67 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy15,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

martiline

15. 5. 2019 20:12

V jednoduchosti je krása :yes: ... a vlastně i CHUŤ. Recept o několika málo ingrediencích a přitom tolik chuti na talíři. :-)

mates772

8. 7. 2017 20:47

To je maďarský guláš a nie Cikánska hovézí.... Cikánska je niečo úplne iné.... Ale je to chutné nech sa to volá akokoľvek ... ;-)

Miroku

13. 6. 2016 13:37

To vypadá dobře,vyzkouším :-)

Petra

23. 4. 2016 18:35

vicenda71: Taky se to nejmenuje pečeně :-)

vicenda71

23. 4. 2016 11:50

tohle není žádná cikánská pečeně

Bořek

11. 7. 2014 22:29

vyborny recept...povedlo se:yes::-p

janatka

9. 5. 2013 12:22

Dala jsem domácí lečo s houbami a k tomu byly bramboráčky,super!:-p

Eva

29. 4. 2013 15:02

dzungila::-?www.toprecepty.cz

dzungila

12. 2. 2013 20:02

Mirik - mám dojem, že si cikánskou pleteš se štěpánskou...;-)

mirik

12. 2. 2013 10:48

do cikanske omacky spravne jeste patri vejce na tvrdo uvarene na kosticky nakrajene.. je to pak dokonaly uplne :) dobra omačka:)

bdoucek21

25. 11. 2012 20:42

dnes sem vařila a super...akorát sem si lehce pomohla masoxem a šťávy ze zeleniny jsem tam dala jen polévkovou lžíci pro chuť...

jarda Kadic

1. 11. 2012 19:43

Simona Kucerova: A já nemám v oblibě hovězí, tak som to urobil z osipanych((vepřového)a věřte, taky to bylo k jídlu.:-p:-p:-p

Simona Skolakova

1. 3. 2011 09:22

taky bych si dala cikánskou hned,to už jsem dlouho neměla.;-):-p
+1:yes:tahle má krásnou barvičku,tak to má být.:yes:

Mezera

23. 10. 2010 21:02

Slíbil jsem doma uvařit, tak jsem udělal tohle. Je to super, jen jsem to udělal s těstovinama a necedil jsem lečo. Máš bod.

Iriska

15. 11. 2009 15:58

To byl dnešní oběd a moc nám chutnal. Vařila jsem z 1/2 kg masa a zdálo se mi moc dávat tam velké lečo. Dala jsem jenom třetinkové i se šťávou a pro nás bylo tak akorát. Ale každému chutná jinak. Opravdu vynikající :yes: Dávám si do oblíbených a tobě posílám bodíka.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cikánská omáčka cikánská hovězí pečeně cikánská omáčka s rýží cikánská hovězí pečeně recept cikánská hovězí cikánská hovězí omáčka cikánská pečeně cikánská omáčka z vepřového cikánská cikánská omáčka recept cikánská vepřová pečeně s rýži hovězí cikánská cikánská pečeně s vepřového masa cikanska pecene recept cikánská pečeně s rýží cikánská hovězí pečeně - recept cikánská pečeně z vepřového masa recept na cikánskou omáčku recept domácí cikánská omáčka cikánská hovězí s rýží

Suroviny: hovězí zadní, lečo, cibule, paprika sušená sladká, kmín celý, mouka hladká, sůl, pepř, olej

TopRecepty.cz

Cikánská hovězí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N942