Cikánská hovězí

dzungila Kuchařka: dzungila

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Hovězí maso 30 názorů

Suroviny

500 g zadního hovězího masa
1 velká sklenice sterilovaného zeleninového leča
1 větší cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička kmínu
hladká mouka
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 58 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na proužky a na rozpáleném oleji, anebo tuku ji osmažíme do zlatova.

  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme do tmavé barvy.

  3. Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a sladkou papriku, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Zeleninové lečo přecedíme přes cedník, přidáme k masu a krátce povaříme. Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě a ještě alespoň 20 minut provaříme na mírném ohni.

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 116 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cikánská hovězí

  • mates772 mates772

    To je maďarský guláš a nie Cikánska hovézí.... Cikánska je niečo úplne iné.... Ale je to chutné nech sa to volá akokoľvek ... ;-)

    Odpovědět

  • Miroku Miroku

    To vypadá dobře,vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    vicenda71: Taky se to nejmenuje pečeně :-)

    Odpovědět

  • vicenda71 vicenda71(neregistrovaný)

    tohle není žádná cikánská pečeně

    Odpovědět

  • Bořek Bořek(neregistrovaný)

    vyborny recept...povedlo se:yes::-p

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Dala jsem domácí lečo s houbami a k tomu byly bramboráčky,super!:-p

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Mirik - mám dojem, že si cikánskou pleteš se štěpánskou...;-)

    Odpovědět

  • mirik mirik(neregistrovaný)

    do cikanske omacky spravne jeste patri vejce na tvrdo uvarene na kosticky nakrajene.. je to pak dokonaly uplne :) dobra omačka:)

    Odpovědět

  • bdoucek21 bdoucek21(neregistrovaný)

    dnes sem vařila a super...akorát sem si lehce pomohla masoxem a šťávy ze zeleniny jsem tam dala jen polévkovou lžíci pro chuť...

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Simona Kucerova: A já nemám v oblibě hovězí, tak som to urobil z osipanych((vepřového)a věřte, taky to bylo k jídlu.:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    taky bych si dala cikánskou hned,to už jsem dlouho neměla.;-):-p
    +1:yes:tahle má krásnou barvičku,tak to má být.:yes:

    Odpovědět

  • Mezera Mezera (neregistrovaný)

    Slíbil jsem doma uvařit, tak jsem udělal tohle. Je to super, jen jsem to udělal s těstovinama a necedil jsem lečo. Máš bod.

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    To byl dnešní oběd a moc nám chutnal. Vařila jsem z 1/2 kg masa a zdálo se mi moc dávat tam velké lečo. Dala jsem jenom třetinkové i se šťávou a pro nás bylo tak akorát. Ale každému chutná jinak. Opravdu vynikající :yes: Dávám si do oblíbených a tobě posílám bodíka.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jani73:-)paráda:yes::-p.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: cikánská omáčka cikánská omáčka s rýží cikánská hovězí cikánská omáčka z vepřového cikánská cikánská hovězí pečeně recept cikánská omáčka recept cikánská hovězí pečeně cikánská vepřová pečeně s rýži cikánská hovězí omáčka hovězí cikánská cikánská pečeně s vepřového masa cikánská pečeně cikanska pecene recept cikánská hovězí pečeně - recept cikánská pečeně s rýží cikánská pečeně z vepřového masa recept na cikánskou omáčku recept domácí cikánská omáčka cikánská hovězí s rýží

Zapomněl/a jsem heslo