Smažená bedla
Bedly patří mezi oblíbené a chutné houby. Obalované řízky připravené z jejich rozvinutých a obřích klobouků jsou pověstnou lahůdkou. Stačí umíchat těstíčko z vajíček, mouky a mléka, okořenit, obalit, usmažit a máte hotovo.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 665 kJ / 398 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,81 g |
Tuky | 11,66 g |
Vláknina | 1,65 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 180 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 50,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bedel odstraníme nohy, klobouky otřeme a rozkrojíme na čtyři díly.
Krok 2: Dále smícháme vejce, špetku soli a pepře, mléko, hladkou mouku na husté, hladké těstíčko.
Krok 3: Houby namáčíme v těstíčku, ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s pečivem a s čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 8. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená bedla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx2Gr
Moje poznámka
Smažená bedla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx2Gr
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 15 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 21 minutami
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 2 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 2 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 12 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 12 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 12 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 14 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 14 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 14 hodinami
Suroviny:
houba bedla,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (1)