Domácí nudle široké

Evlin Kuchařka:

Doba přípravy: 30 min PT0H30M 4 porce Bezmasá jídla 3 názory

Nudle široké
Recept si neoblíbil žádný kuchař
11

Suroviny

3 vejce
2 skořápky vody
hrubá mouka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vejce, vodu a hrubou mouku do tuhého těsta; bohužel nemohu uvést přesné množství mouky, protože není vždy stejné - záleží na tom, zda připravujete k jídlu na tentýž den (méně tuhé), nebo na schování na později; množství se také liší dle druhu mouky.

  2. Vyválíme dvě tenké placky - pokud si myslíte, že už je dost tenké, tak ještě chvilku přidejte :o)
    Mé pravidlo: musí prosvítat vál.

  3. Těsto necháme proschnout (cca 2 hodiny).

  4. Nakrájíme širší nudle, které je možné použít jako klasické těstoviny (s mákem/cukrem/tvarohem).
    Nudle nakrájené na jemno pak používáme do polévky.

  5. Pokud chceme nudle uschovat, je důležité, aby po nakrájení ještě pořádně proschly, než dáme do sklenice (jinak zezelenají).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Domácí nudle široké

  • Evlin Evlin(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Jednou jsem zkoušela na jedno vajíčko jednu skořápku vody, a potom se rozvařily;-(;-(. Doporučuji tedy dodržet mnou napsané menší množství... Takto se recept traduje u nás v rodině a je ozkoušený:-p.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Lenunka: Tvůj komentář je bezva ,zítra se pokusím realizovat ty nudle.Z receptu jsem netušila,že půl skořápky vody.

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    uvedla bych alespoň přibližné množství mouky, obecně platí že na 1 vejce se dává 100 g mouky plus voda co se vejde do půlky skořápky od vejce - takhle je to velmi neurčité

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo