Pečený bažant s masovou nádivkou
Bažantí maso je velmi jemné a má delikátní chuť. Tu ještě podtrhne lahodná nádivka z vepřového masa a vnitřností. Bažanta s nádivkou obalíme do plátků slaniny a pomalu pečeme v troubě doměkka.
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme nádivku. Nakrájený rohlík necháme nasáknout v mléce a poté ho smícháme s mletým masem, vejcem, solí a kořením. Dobře promícháme a přidáme na kostičky nakrájená játra, srdce a šunku.
Krok 2: Bažanta osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Potom ho zabalíme do tenkých plátků slaniny a převážeme provázkem.
Krok 3: Vložíme ho do pekáče vymazaného máslem, trochu podlijeme vodou a zvolna upečeme doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
Krok 4: K pečenému bažantu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.
Zveřejněno 1. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bažant s masovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvMM
Moje poznámka
Pečený bažant s masovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvMM
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 5 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 19 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 21 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 31 minutami
Domácí veka
KucharkaRenata před 34 minutami
Patero slaných závinů
ladiksubrt před 51 minutami
Kanadské kuře
pesinova.k před 2 hodinami
Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Leni1970 před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Janousek před 2 hodinami
Slepice na paprice
vladhn před 3 hodinami
Medovníkové koule
milhausz1984 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 3 hodinami
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 3 hodinami
Suroviny:
maso vepřové mleté,
vejce,
rohlík,
mléko,
sůl,
koření divočina,
bažant,
bažant,
šunka,
bažant,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.