Bažant s nádivkou

sidera Kuchař: sidera

Jiné maso 13 názorů

Suroviny

1 bažant
máslo
slanina
koření na pečené kuře
sůl
kmín
do nádivky:
rohlík (rozmočený v mléce a vejci)
1 vejce
trochu mléka
šunka
sůl - vše smícháme
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta osolíme a okořeníme.

  2. Do otvoru pro nádivku vložíme slaninu a nádivku.

  3. Pod bažanta dáme máslo a za občasného podlévání pečeme při 200°C nejdříve pod pokličkou, později bez, celkem asi hodinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bažant s nádivkou

  • chevy chevy

    Tohle bych si dala hnedkaj, ale kde vzít bažanta:-?:-p:-8

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Bažanta jsem už taky pekla. Na vánoce s bramborovým salátem je to lahůdka. Hodně jsem ho prošpikovala špekem a pekla jsem ho s kouskem bůčku. Tak peču i králíka (pokud se k němu dostanu). :yes: :yes: + bodík

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tento recept mne nadchnul :yes:. Také jsem chtěla někdy bažanta zkusit a po tomto si snad troufnu;-). A na ty brambory jsem také zírala:-) Takové neznám a byla jsem přesvědčena, že to jsou kolínka :-)..Bodík:yes:+

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ježkovo voči, tak do třetice je mi to teprve jasné:-D, ale že to trvalo:-)) a to je jiná.....;-)

    Odpovědět

  • sidera sidera(autor receptu)

    Příloha jsou bramborové špecle prolité šťávou z bažanta - polotovar z Globusu, pouze se uvaří v osolené vodě asi 10 minut, dají se dělat také nasladko.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    taky jsem viděla-vidím těstoviny!:-O

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Sidero, tak vidíš, jak blbě vidím, cháááá:-D, ale prozraď mi jak jsi je vařila a krájela, že je máš úplně stejný, drobný a vizáží jako kolínka:-? Docela mě to zajímá,Ď;-)

    Odpovědět

  • sidera sidera(autor receptu)

    Bažant chce promastit, je opravdu dost suhý, proto jsem do něho dala slaninu, maso je jemnější než kuřecí. Pro Bibinku - to nejsou těstoviny ale brambory ;-), byla jsem líná dělat knedlíky.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Sidero, krásný recept:-!možná bych dala nějaké koření jako na černou zvěř a hlavně nějakej sosík, aby to nebylo suché.
    Co teda taky u tebe obdivuju, že dáš k bažantovi s nádivkou těstoviny, to jsem teda čučela:-Ojak vrána a nikdy by mě to nenapadlo. Určitě bych dělala knedlíky a zelí, nebo bramborový salát a podobně. Prostě to každý dělá podle svého, jak má rád a o tom to je:-!Ale stejně ti dávám boda

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Když peču bažanta, ještě jej celého obalím v angl. slanině, řekla bych, že má trochu sušší masíčko.
    Sidero - tobě patří NEJVĚTŠÍ bodík - neboť jsou zde recepty bez fotky na bažanta, přesto jsi přidala receptík svůj a tak je vidět, že je pro tebe vaření zábavou, ne závodem o body :-!:-!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jiřko, bažanta aspoň u nás mají v Albertu, ale jen prsa, možná by mohla mít celé kusy Hypernova;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Je to rozhodně odvaha. Já bych ho asi nějak předem naložila. Kdysi jsem to dělala jen tak, podobně, jako kuře a zdálo se mi to suché a kyselé. Nedávala jsem nádivnu, takže to bude zase asi jiné. Já bych určitě zkusila nějaké koření na divočinu. Nicméně, patří ti plus za odvahu a napiš, pokud můžeš, jak to chutnalo:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Fajnový recept,ale kde vzít bažanta :-((;-(:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty bažant bazant pečený bažant s nádivkou pečený bažant s nádivkou recept recept bazant bažant recept nádivka k bažantovi recepty na bažanta jak se peče bažant bažant recepty vareni bazant kure ala bazant s nadivkou kuře ala bažant jak uvařit bažanta recept na bažanta recepty-bažant recepty z bažanta kralik ala bazant bažant v nádivce jak udelat bažanta

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít