Hovězí na divoko pro pamětníky
Recept ještě nebyl hodnocenPlátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 064 kJ / 493 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,67 g |
Tuky | 26,67 g |
– nasycené | 13,33 g |
– nenasycené | 13,33 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 13,33 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 13,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na…
Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou portského vína. Podáváme ho se smetanou zjemněnými mačkanými brambory s…
Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou. S…
Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet. Do hrnce…
Srnčí maso je velice jemné, s nízkým obsahem tuku. Srna je jedno z nejmenších druhů zvěřiny s průměrnou váhou 12-15kg. Dopřejte masu na červeném víně čas, který…
V tlakovém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme na stejně velké kostky nakrájené maso, za stálého míchání necháme zatáhnout, přidáme všechno…
Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso…
Na vynikající dušené jídlo z hovězího masa je třeba počkat o něco delší dobu. Věřte ale, že se to vyplatí. Hotový pokrm, kterým bude maso "jako dort" se skvěle…
Maso očistíme, odblaníme, po vlákně masa prošpikujeme uzenou slaninou, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kořením divočina a necháme v chladničce 24 hod. odpočinout. …
1. den: 3/4 kg srnčího masa mrkev, celer, cibule - na kostičky koření Divočina (1/2 sáčku) trochu vody (2 dcl), octa (1/2 dcl), soli, cukru - maso nakrájíme na…
Tymián s majoránkou najemno nasekáme, promícháme s povoleným máslem a osolíme. Prsty vytvoříme pod kůží prsíčka kapsu, rozetřeme bylinkové máslo a kůži přiklopíme k…
Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, zasypeme paprikou a hned přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme lžíci koření Divočina, pár…
Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme (Divočina, kůra), osolíme a spolu s větvičkou rozmarýnu necháme přikryté v lednici odpočinou cca 24 hod. …
Staženého očištěného bažanta rozčtvrtíme, oddělíme páteř a vykostíme. Osolíme a posypeme kořením na divočinu. Zeleninu nakrájíme na větší kostky, vložíme do pekáče,…
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, pak přidáme na plátky maso osolené a opepřené a zprudka opečeme. Stáhneme oheň a pomalu dusíme, podle potřeby podléváme buď vodou…
Na sádle zlehka opražíme anglickou slaninu a cibuli,přidáme na kousky nakrájené maso. Osolíme,opepříme,posypeme kořením na divočinu ,mírně podlijeme a dusíme do měkka…
Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí…
Kuřecí stehna vykostíme, (lze koupit i vykostěná). Plátky jemně prořízneme do šířky a lehce naklepeme (přes fólii). Plátky masa osolíme, posypeme kořením divočina a…
Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky a síle cca 1 cm 6-8 plátků) a prudce je opečeme na troše oleje a dáme si je bokem. Maso nijak neochucujeme, jelikož se…
Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10…
Vepřová líčka očistíme, osolíme a okořeníme. Ve větším kastrole na oleji zprudka orestujeme. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku vsypeme kořenovou zeleninu…
Prsa nakrájíme na nudličky a naložíme do dvou lžic oleje, koření a jemně nakrájeného rozmarýnu. Necháme uležet nejlépe do druhého dne. Na oleji opečeme na nudličky…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Větrníky podle Josefa Maršálka: Božskou chuť mají díky karamelové a žloutkové šlehačce i speciálně připravované cukrové polevě
Slovenská kapustnica v zimě krásně prohřeje a zasytí. Kapustu byste v ní hledali marně
Kam pro skvělé dýně? Na farmě Bykoš nedaleko Prahy pořídíte menší dýni za 40 Kč. Dobře uskladněná vydrží do jara!