Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozehřejeme asi 30 g másla a opečeme na něm dohněda kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme divoké koření a cukr, necháme chvíli zkaramelizovat a zarestujeme šípková povidla.
Krok 2: Zalijeme vývarem a necháme vařit.
Krok 3: Nastrouháme perník a přidáme jej do omáčky. Tu poté zredukujeme a podle potřeby zahustíme jíškou.
Krok 4: Omáčku přepasírujeme přes cedník a zjemníme trochou studeného másla.
Zveřejněno 5. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šípková omáčka gratte cul II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ENO
Moje poznámka
Šípková omáčka gratte cul II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ENO
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštické kuře
Sahula před 15 minutami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 35 minutami
Ledvinky na paprice
Sahula před 41 minutami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 3 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 3 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 3 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 4 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 4 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 5 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 7 hodinami
Suroviny:
cibule,
petrželka kořenová,
mrkev,
celer,
máslo,
povidla švestková,
vývar masový,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
perník na strouhání,
cukr třtinový,
mouka hladká
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.