Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozehřejeme asi 30 g másla a opečeme na něm dohněda kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme divoké koření a cukr, necháme chvíli zkaramelizovat a zarestujeme šípková povidla.
Krok 2: Zalijeme vývarem a necháme vařit.
Krok 3: Nastrouháme perník a přidáme jej do omáčky. Tu poté zredukujeme a podle potřeby zahustíme jíškou.
Krok 4: Omáčku přepasírujeme přes cedník a zjemníme trochou studeného másla.
Zveřejněno 5. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šípková omáčka gratte cul II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ENO
Moje poznámka
Šípková omáčka gratte cul II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ENO
Nejnovější recepty
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 18 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 21 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 23 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 21 minutami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 47 minutami
Anglické palačinky
TerkaKorduliakova před 1 hodinou
Sýrovo-bylinkové tyčky se smetanovým dipem
TAkova před 2 hodinami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
Ivcatkoo před 2 hodinami
Čočka na kyselo
p.o.ndrousek před 3 hodinami
Babiččin voňavý kmínový chléb
Wanilor před 6 hodinami
Hovězí na červeném víně
horackovapetra před 6 hodinami
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 14 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 14 hodinami
Suroviny:
cibule,
petrželka kořenová,
mrkev,
celer,
máslo,
povidla švestková,
vývar masový,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
perník na strouhání,
cukr třtinový,
mouka hladká
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.