Křehké vafle se slaným karamelem
Sladké vafle jsou oblíbeným snídaňovým moučníkem. Zvlášť, pokud si je chcete vychutnat při pomalém ránu. Máslové těsto upečeme do křupavých vaflí, které na talíři doplníme čerstvě připraveným slaným karamelem.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme domácí slaný karamel. Cukr smícháme se lžící vody a za stálého míchání zahříváme ve větším hrnci, nejlépe se silným dnem.
Krok 2: Jakmile se cukr úplně rozpustí a začne hezky hnědnout, hrnec odstavíme a opatrně vmícháme smetanu pokojové teploty. Pozor, smetana hodně zabublá. Karamel osolíme, a když je směs pořádně promíchaná, nalijeme ji do skleničky a můžeme začít s přípravou vaflí.
Krok 3: Mouku promícháme s moučkovým cukrem, kypřicím práškem do pečiva a solí. Vejce vyšleháme do pěny, postupně zašleháme zchladlé rozpuštěné máslo s mlékem a vmícháme sypkou směs.
Krok 4: Do vaflovače nalijeme těsto a vafle pečeme dokřupava asi 5 minut. Před podáváním je pocukrujeme a polijeme slaným karamelem.
Zveřejněno 27. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké vafle se slaným karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jBM
Moje poznámka
Křehké vafle se slaným karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jBM
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 10 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 13 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 2 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 5 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 5 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 6 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 6 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 7 hodinami
Suroviny:
cukr krystal,
voda,
smetana 33%,
sůl,
mouka hladká,
cukr moučkový,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
vejce,
máslo,
mléko
Komentáře (1)