Jemný kedlubnový krém s medvědím česnekem

maris Kuchařka: maris

Polévky 0 názorů

Suroviny

1 velká kedlubna
3 - 4 střední brambory
2 jarní cibulky i s natí
svazek medvědího česneku
100 ml smetany ke šlehání
zeleninový vývar - cca 1 litr
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
pesto z medvědího česneku (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu i brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky, cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
    V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme zeleninu. Vaříme doměkka a ke konci vložíme listy česneku a necháme přejít varem.

  2. Polévku necháme mírně zchladnout, rozmixujeme ji tyčovým mixerem a přilijeme smetanu.
    Dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem.

  3. Kdo by chtěl mít polévku chuťově výraznější, přidá si do talíře lžičku pesta z medvědího česneku - doporučuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 95 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemný kedlubnový krém s medvědím česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kedlubnovy krem

Zapomněl/a jsem heslo