Novoroční prasátka
Symboly štěstí do nadcházejícího roku jsou dárkem od srdce. Perníčková prasátka dozdobíme pomocí obarvené cukrové polevy, na kterou nalepíme marcipánový čtyřlístek. Do nového roku si tak můžeme sladce pochutnat.
Postup přípravy
Krok 1: Cukr utřeme se 2 vejci a změklým máslem, potom přidáme med a koření. Do této hmoty vmícháme mouku se sodou. Vypracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout v lednici.
Krok 2: Potom těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: Pečeme při 180° C asi 10 minut. Upečená prasátka necháme vychladnout.
Krok 4: Mezitím vyválíme placku ze zeleného marcipánu a vykrajujeme z něj čtyřlístky.
Krok 5: Do cukrové polevy kápneme několik kapek červeného potravinářského barviva a vymícháme růžovou barvu. Touto polevou potřeme těla upečených perníkových prasátek. Do ještě vlhké polevy zatlačíme vykrájené marcipánové čtyřlístky.
Krok 6: Nakonec pomocí rozehřáté čokoládové polevy v sáčku naznačíme prasátkům očka a ocásek a doplníme značku PF. Necháme ztuhnout.
Zveřejněno 1. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Novoroční prasátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wVrj
Moje poznámka
Novoroční prasátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wVrj
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 9 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 12 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 23 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 29 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Suroviny:
med,
soda jedlá,
máslo,
koření do perníku,
cukr moučkový,
vejce,
mouka hladká,
poleva cukrová,
potravinářské barvivo,
marcipán,
poleva čokoládová
Komentáře (1)