Ředkvičková polévka
Dobrou a zajímavou polévku se svěží chutí ředkviček připravíme během chvíle. Díky bílému vínu a muškátovému květu je velmi lahodná. Podáváme ji ozdobenou plátky ředkviček a snítkou bylinek.
Postup přípravy
Krok 1: Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičkám odřízneme kořínky a chrást, bulvy opláchneme.
Krok 2: Dvě nakrájíme na plátky a odložíme, zbytek nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme šalotky.
Krok 3: Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme pět minut. Mírně zahustíme instantní jíškou a ještě krátce povaříme. Vmícháme ředkvičky, smetanu a polévku prohřejeme.
Krok 4: Dochutíme solí, špetkou muškátového květu, bílým vínem a nasekanou petrželkou.
Krok 5: Při podávání ozdobíme plátky ředkviček a snítkou bylinek. Můžeme servírovat s pečivem.
Zveřejněno 1. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ředkvičková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN681
Moje poznámka
Ředkvičková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN681
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 6 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 14 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 4 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 4 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 8 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 8 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 10 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 10 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 11 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 11 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Suroviny:
cibule šalotka,
ředkvičky,
máslo,
vývar hovězí,
jíška světlá instantní,
smetana,
víno bílé,
sůl,
květ muškátový,
petrželka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.