Ředkvičková polévka s vejci

JanaB1 Kuchařka: JanaB1

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Polévky 7 názorů

Suroviny

150 g ředkviček
50 g Eidamu
2 lžíce másla
1500 ml vody
2 vejce
1 lžíce polohrubé mouky
2 bujóny
zelená petrželka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky oloupeme (nemusíme) a nakrájíme na kostičky, které osmažíme na másle asi 3 minuty.

  2. Přidáme lžíci polohrubé mouky a smažíme dále do lehkého zrůžovění.

  3. Poté vmícháme rozšlehaná vejce a usmažíme jako míchaná vajíčka. Zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut.

  4. V polévce necháme rozpustit bujóny, přidáme na hrubo nastrouhaný sýr a nakrájenou petrželku, nebo pažitku. Můžeme podávat s uzeninou a osmaženou houskou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ředkvičková polévka s vejci

  • JanaB1 JanaB1(autor receptu)

    Anna Kocikova:Také kupuji bujóny balené po 12 kostkách od 12 do 14 korun. Ráda je přidávám do polévek i některých dalších jídel. Zvýrazní chuť pokrmu a nám to chutná. Kdo nechce dát do polévky bujóny, tak je nahradí solí.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No vida, potřebuji spotřebovat povadlé ředkvičky:-). :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vztekloun:2kostky bujonu příjdou na cca 4,-kč,pokud koupím v akci balení po 12ks;-)Také bujon používám a ve většině případů i ten Eidam;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ředkvičkovou polévku znám,ale v této úpravě ne;-)Je zajímavá a líbí se mi:-KMě by chtnala:-p:yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    No, taky se bujónům trochu divím, ale zase je to lepší než zasypat tolik oblíbenou vegetou. ;-)
    Ale dnes již bujón nutně není jen kostka masoxu, jsou i bujóny zeleninové, takže vlastně proč ne?:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Osobně by mi stačila k ochucení ta zeleninka osmažená na másle (u nás určitě ještě kousek cibulky pro lepší chuť a možná mrkev kvůli barvě), ta přece dá výtečnou chuť. Proč tam dávat ještě bujóny?

    Odpovědět

  • Vztekloun Vztekloun(neregistrovaný)

    DVA bujóny? :-O Teda pardón, ale tohle se Vám trochu nepovedlo. ;-) Na litr a půl vody dva bujóny, pár ředkviček a kousíček eidamu? :-D Tím eidamem to rozhodně vylepšíte. Poslední dobou se zdá, že v Čechách neznáte jiný sýr :-(( A neříkejte mi, že je to o penězích. I za pár šupů lze připravit velmi chutné jídlo. Jen si vemte, kolik Vás ty dva bujóny stojí :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: ředkvičková polévka polévka z ředkviček s vejcem ředkvičková polévka s vejcem ředkvičková polévka s mrkví recept jak spotrebovat redkvicky zeleninová polévka s redkvickou ředkvičková polévka se zeleninou ředkvičková polévka zvejci ředkvičková polévka bez smetany redkvickova polevka s vejcem natvrdo krémová ředkvičková polévka