Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičková polévka s vejci

Tuto jednoduchou a dobrou polévku uvaříme z křupavých ředkviček a vajec. Na přípravě není nic složitého. Na závěr v polévce necháme rozpustit tvrdý sýr a podáváme ji s uzeninou a osmaženou houskou.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

23. 10. 2013 22:40

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 974 kJ / 711 kcal
Bílkoviny40,75 g
Tuky50,13 g
Vláknina3,63 g
Cholesterol 599 mg
Sodík 739 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy22,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaB1

25. 10. 2013 19:12

Anna Kocikova:Také kupuji bujóny balené po 12 kostkách od 12 do 14 korun. Ráda je přidávám do polévek i některých dalších jídel. Zvýrazní chuť pokrmu a nám to chutná. Kdo nechce dát do polévky bujóny, tak je nahradí solí.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 10. 2013 15:50

No vida, potřebuji spotřebovat povadlé ředkvičky:-). :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 10. 2013 14:43

Vztekloun:2kostky bujonu příjdou na cca 4,-kč,pokud koupím v akci balení po 12ks;-)Také bujon používám a ve většině případů i ten Eidam;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 10. 2013 14:40

Ředkvičkovou polévku znám,ale v této úpravě ne;-)Je zajímavá a líbí se mi:-KMě by chtnala:-p:yes:

Drobek Drobek

24. 10. 2013 10:52

No, taky se bujónům trochu divím, ale zase je to lepší než zasypat tolik oblíbenou vegetou. ;-)
Ale dnes již bujón nutně není jen kostka masoxu, jsou i bujóny zeleninové, takže vlastně proč ne?:-)

zizala zizala (moderátorka)

24. 10. 2013 08:14

Osobně by mi stačila k ochucení ta zeleninka osmažená na másle (u nás určitě ještě kousek cibulky pro lepší chuť a možná mrkev kvůli barvě), ta přece dá výtečnou chuť. Proč tam dávat ještě bujóny?

Vztekloun

24. 10. 2013 07:25

DVA bujóny? :-O Teda pardón, ale tohle se Vám trochu nepovedlo. ;-) Na litr a půl vody dva bujóny, pár ředkviček a kousíček eidamu? :-D Tím eidamem to rozhodně vylepšíte. Poslední dobou se zdá, že v Čechách neznáte jiný sýr :-(( A neříkejte mi, že je to o penězích. I za pár šupů lze připravit velmi chutné jídlo. Jen si vemte, kolik Vás ty dva bujóny stojí :-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ředkvičková polévka polévka z ředkviček s vejcem ředkvičková polévka s vejcem ředkvičková polévka s mrkví recept jak spotrebovat redkvicky zeleninová polévka s redkvickou ředkvičková polévka se zeleninou ředkvičková polévka zvejci ředkvičková polévka bez smetany redkvickova polevka s vejcem natvrdo krémová ředkvičková polévka

Suroviny: ředkvičky, sýr eidam, máslo, vývar masový, vejce, mouka polohrubá, petrželka zelená

TopRecepty.cz

Ředkvičková polévka s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ME8